Bewustmaker
voor rust, ruimte en richting
Bewustmaker
voor rust, ruimte en richting

HSP, hoogsensitief, hooggevoelig

Leer begrijpen hoe hoogsensitiviteit bij jou werkt, hoe je beter met de uitdagingen omgaat. Ontdek welke kwaliteiten jij als HSP hebt en transformeer deze eigenschap tot jouw kracht.

"Altijd heb ik het idee gehad dat ik anders was. Nu begrijp ik mezelf beter en dat helpt."


HSP, wat is dat eigenlijk?

De afkorting HSP staat voor hoogsensitief persoon. Ongeveer één op de vijf mensen is hoogsensitief. Als HSP word je geboren met een sensitief zenuwstelsel, dat meer subtiele signalen uit de omgeving oppikt én die ook grondiger verwerkt in de hersenen. En daarvan kan je snel overprikkeld raken. Maar het heeft ook veel voordelen.

Lees meer over HSP, wat is hoogsensitiviteit? En wat zijn HSP kenmerken?

Ben jij hoogsensitief?


Hoogsensitiviteit als kracht

Hoogsensitiviteit (HSP) kan een mooie eigenschap zijn met veel voordelen. Er zitten veel kwaliteiten verborgen in jouw hooggevoeligheid. Vaak werkt het in de praktijk alleen anders. Je hebt misschien meer last van deze eigenschap en die kwaliteiten blijven onbenut. De maatschappij is ingericht op de meerderheid, waardoor je er als HSP niet automatisch in past. Het is dus belangrijk je eigen weg te vinden.

Hoogsensitiviteit is een karaktereigenschap. Het is geen ziekte of stoornis. Het is wie je bent. Als je dit deel van jezelf begrijpt en accepteert, kan het je leven enorm verrijken en verdiepen. Zodat je met meer energie en vervulling door het leven kan gaan.


HSP coaching

Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.

Albert EinsteinHSP Training

Themadagen met een combinatie van HSP kennis, tools en vaardigheden. Afwisselingen tussen theorie en oefeningen. En genoeg ruimte om ervaringen uit te wisselen. Want ook al ben je als HSP anders, je bent zeker niet alleen!


Het beste wat je kunt bereiken is: worden wie je bent.

Fons Jansen

HSP Blogs


Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: