HSP test

Ben jij hoogsensitief? Hoe gevoelig ben jij? Van welke HSP kenmerken heb jij last? En waar kan je al goed mee omgaan? En waar herken je misschien de HSP kwaliteiten?

Je ontdekt het allemaal met deze uitgebreide 3-in-1 HSP test.

Eerst even dit:

Hoogsensitiviteit is geen diagnose of stoornis. Het is een eigenschap, het is onderdeel van wie je bent. Ben je dan hoogsensitief of niet? Zo simpel ligt het ook weer niet. Je kan ook "een beetje sensitief zijn". Bovendien bestaat je persoonlijkheid niet alleen uit je hoogsensitiviteit, maar uit nog meer componenten. Ben je bijvoorbeeld extravert of introvert, high sensation seeker of niet. Elke HSP is uniek!

Wil je eerst weten wat hoogsensitiviteit eigenlijk is? Lees dan hier meer over HSP kenmerken.HSP 3-in-1 test

De uitgebreide HSP-3-in-1 test is ontwikkeld vanuit EszenzZ en voortgekomen uit de algemene HSP test van Elaine Aron. Diverse psychologen en therapeuten hebben vanuit verschillende visies en disciplines hun aandeel geleverd in de verfijning van de inhoud en de test is zelf uitvoerig getest in de praktijk met vele cli├źnten. De meerkeuze HSP-3-in-1 test geeft allereerst de mate van sensitiviteit weer. Ben je wel of niet bovengemiddeld sensitief? Ten tweede wordt er in de test onderscheid gemaakt hoogsentimentaliteit en hoogsensitiviteit. Op welke gebieden liggen je lasten exact en op welke andere gebieden kun je juist goed met de lasten van hooggevoeligheid omgaan? Indien je goed met de lasten kan omgaan bestaat de mogelijkheid pas echt dat onderliggende HSP kwaliteiten tot uitdrukking kunnen worden gebracht.

De test is geen wetenschappelijke test maar een vernieuwende richtingaanwijzer voor zelfkennis. Het geeft meer inzage op de vraag: "Hoe gevoelig ben ik?"
Instructies voor het invullen

De test bestaat uit 32 meerkeuze vragen.

Let op! Als je alle vragen hebt ingevuld, vraag ik om je e-mailadres. Zo kan ik de uitslag en de volledige test naar je opsturen.

De HSP test


1. Ben jij je bewust van subtiele signalen in je omgeving?