Hoi! Ik ben Linda!

Ik ben Linda Boon (1983). Met de studies economie en psychologie deed ik de nodige kennis op. Maar het meeste leerde ik nog van het leven met zijn ups & down. Zo lang ik me kan herinneren doe ik al aan persoonlijke ontwikkeling.

In 2017 zei ik mijn baan op. Ik had genoeg uit mijn hoofd geleefd en ging mijn hart volgen. Ik startte een zoektocht naar het leven dat bij mij paste en begon met Bewustmaker.

psycholoog, mindfulnesstrainer, HSP coach Linda Boon

Anders

In de wereld zie ik veel wat anders en beter kan. In hoe we met elkaar omgaan, met onszelf omgaan en hoe we met de wereld omgaan. Ik kwam ook tot de conclusie dat de twee studies die ik heb gedaan van "verkeerde" aannames uitgaan. De economie gaat ervan uit dat we rationele keuzes maken, maar dat klopt niet. En vanuit de psychologie geven we mensen die anders functioneren dan "normaal" een label, of stoornis. Maar wat is eigenlijk "normaal" als iedereen gewoon anders is?

Willen we niet allemaal gewoon gelukkig zijn?

En grappig trouwens, zeg ik dat ik veel dingen zie die anders en beter kunnen. Eén van die dingen is juist om niet altijd overal over te oordelen, en dingen meer te accepteren zoals ze zijn. Die twee dingen kunnen ook best samengaan, dacht ik. Blij zijn met wat er is, en verbeteren wat je kan. Dus...

Een betere wereld begint bij.....

Een tijdje terug bedacht ik dat ik een grote stap nodig had om het echt anders te gaan doen. Want je kan wel roepen dat het allemaal anders kan, maar begin dan bij jezelf, dacht ik. Het idee was dat ik wat grote dingen ging loslaten om vanuit het niets weer ergens te komen. Ik zei mijn baan op en ben kort daarna ook anders gaan wonen, kleiner en dichter bij de natuur. Deze stappen hebben mij een boost gegeven om het echt anders te gaan doen. Om me op dingen te richten die ik echt belangrijk vind.

De eerste blog over het opzeggen van mijn baan eindigde ik met deze quote:


Vraag niet wat de wereld nodig heeft. Vraag wat jou tot leven doet komen.
En ga dat doen.
Want wat de wereld nodig heeft, is mensen die tot leven komen.

Howard Thurman


leven

Bewustmaker is bij mij het resultaat.

Bewustmaker begon als een blog. Inmiddels maak ik programma's waarin ik mindfulness combineer met geweldloze communicatie en neurowetenschappen. Ik vind het bijvoorbeeld superinteressant dat hele oude oosterse wijsheid tegenwoordig in de westerse (neuro)wetenschap naar voren komt. Ik hou van ingewikkelde dingen heel praktisch maken. En stop dat alles samen in programma's waarmee jij in je eigen tempo kan leren. Of samen met mij als expert én ervaringsdeskundige.

Het is mijn missie om jou te helpen meer vrijheid en voldoening te voelen, om met meer vertrouwen en verbinding, met meer passie en plezier midden in het leven te staan.

Rust en ruimte creëren is daarbij mijn manier. Zodat je alles zelf kan ont-dekken. Want ik geloof dat alle wijsheid al in jezelf aanwezig is. De kunst is om die naar boven te krijgen. En daar dan vervolgens iets mee te doen!

Want het is mijn overtuiging dat wanneer we allemaal doen waar we diep van binnen blij van worden, wat ons écht tot leven doet komen, dat dan de wereld ook een beetje mooier wordt.

By the way, ondanks de grote stappen die ik nam, ben ik juist enorm voorstander van kleine stappen!Grote veranderingen komen tot stand
door kleine stapjes te nemen
in de richting van je doel.

Robert MaurerBen jij klaar om de volgende stap te zetten?

Ontdek de kracht van het hier en nu met Mindfulness

Ben je hoogsensitief? Ontdek meer over Hoogsensitiviteit

Wil je dat ik je 1-op-1 verder help met waar jij op vastloopt? Dat start altijd met