Bewustmaker
voor rust, ruimte en richting
Bewustmaker
voor rust, ruimte en richting

Dit zijn de HSP kenmerken


HSP kenmerken in drie lijstjes.

Ben jij hoogsensitief? Dan herken je je waarschijnlijk in deze drie lijstjes. Hoogsensitiviteit samengevat in drie lijstjes: HSP kenmerken, HSP valkuilen en HSP kwaliteiten.

Ieder hoogsensitief persoon is uniek

Hoogsensitiviteit is een eigenschap van ongeveer 20% van de bevolking, maar dat betekent niet dat elke HSP hetzelfde is. Gelukkig niet! Ieder persoon is uniek, en jij ervaart jouw hoogsensitiviteit op je eigen manier. Je hoeft je dan ook niet te herkennen in alle kenmerken die je hieronder ziet. Welke herken je wel?

HSP kenmerken

Dit zijn enkele HSP kenmerken:


Zoals elke eigenschap heeft hoogsensitiviteit kwaliteiten en valkuilen.

HSP valkuilen

Misschien heb je ze al herkend in het lijstje HSP kenmerken hierboven. Dit zijn de kenmerken waar HSPs vaak het meeste last van hebben:


Lees ook: Valkuilen van een HSP (hoogsensitief persoon)

HSP kwaliteiten

HSP zijn heeft ook vele voordelen, die juist ook meer naar voren komen als je leert omgaan met de valkuilen van jouw hoogsensitiviteit. Enkele voordelen of kwaliteiten als HSP:


Lees ook: Dit zijn 7 kwaliteiten van een HSPNieuwe blogs in je mailbox ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Linda Boon

Oprichter van Bewustmaker. Linda laat graag zien hoe je met mindfulness je leven mooier maakt, dat hoogsensitiviteit een kwaliteit is, en welke worstelingen je kan tegenkomen, want ook die gaat ze niet uit de weg.
Ze houdt het graag zo simpel mogelijk, zonder zweverigheid, zodat iedereen er iets mee kan.

Bekijk ook eens het aanbod aan mindfulness trainingen en HSP trajecten.

Wil je dit delen?

Meer inspiratie en tips:Gratis Mindfulness Starterskit

Het e-book met alles over het wat, waarom, hoe van mindful leven. Vol met tips om te starten met mindfulness én om van mindfulness en meditatie een gezonde gewoonte te maken. Inclusief 9 oefeningen voor meer mindfulness in je dag.