Drie dingen die ik ga doen


Stap 2: loslaten.

Loslaten!

Loslaten!

De reacties maken me blij. “Het siert je echt dat je je hart volgt” en “ik ben (...) stiekem jaloers op je moed om de beslissing te nemen”. De woorden “stoer” en “dapper” zijn veelvuldig gebruikt. Niet echt woorden waar ik mezelf eerder mee associeerde, maar nu blijkbaar wel van toepassing op mij. Een terugkomende vraag is ook “wat ga je dan doen?”

Is het de behoefte aan zekerheid die dit wil weten? Terwijl het juist de vrijheid is waar ik het voor doe. Wat ik in de eerste plaats ga doen is namelijk loslaten. En van daaruit komen dan ideeën voor iets nieuws. Al heb ik al wel een richting.

Bewustzijn is iets waar ik al veel langer mee bezig ben. En rust is iets wat ik altijd al in me heb. Vanuit deze interesse, kennis en kwaliteiten ga ik bouwen aan een nieuwe toekomst. Hoe die eruit gaat zien weet ik nog niet, maar wat ik hiervoor komende tijd ga doen heb ik wel bedacht:

1. een stilte retraite

In een vipassana stilte weekend ga ik ervaren wat de stilte en meditaties met me doen. Hoewel ik al van stilte hou, kan het best een grote uitdaging worden. Maar wie weet ga ik meer geluksgevoel ervaren, dichter bij mezelf komen en beter naar mijn intuïtie luisteren. Dat kan namelijk gebeuren.

Stilte verlicht je levenspad
Door niet te spreken, zie je duidelijker

Mahatma Gandhi

2. een opleiding tot mindfulnesstrainer

Mindfulness is leven in het hier en nu. En accepteren wat er is, zonder oordelen. Maar hoe vaak zitten je gedachten in verleden of toekomst? Hoe vaak willen we ergens anders zijn dan we op dit moment zijn? En is je weleens opgevallen hoeveel we oordelen? Het houdt je in een stress modus of het houdt je weg van ervaren van geluk dat in dit moment aanwezig is.

Mindfulness leert je met stress om te gaan en het geluk weer te vinden. Het is een eerste stap naar meer bewustzijn. En wie weet is deze opleiding mijn eerste stap om mindfulness trainer te worden.

Spijt is het verlangen om het verleden te veranderen
Angst is het verlangen om de toekomst te controleren
Vrede is de overgave aan het Nu

Jeff Foster

3. een jaaropleiding geweldloze communicatie

Het woord geweldloos roept associaties op. Heb jij dat ook? Geweldloze communicatie gaat niet over fysiek geweld, maar meer over het verbale geweld waarmee we communiceren. En dan gaat het niet over scheldwoorden, maar over de vele oordelen die we gebruiken. Is je dat weleens opgevallen?

Het is wel communiceren zonder oordelen, vanuit gevoelens en behoeften. De methode geeft heel concrete handvatten om op een verbindende manier te communiceren. En is dat niet toevallig waar bij iedereen een diepere behoefte ligt? Verbondenheid. Geweldloze communicatie. Daar wil ik meer van leren en er vooral meer mee doen!

When our communication supports compassionate giving and receiving,
happiness replaces violence and grieving!

Marshall B. RosenbergDelen? Ja graag!

Deze blog is geschreven door:

Linda Boon

Oprichter van Bewustmaker. Linda laat graag zien hoe je met mindfulness je leven mooier maakt, dat hoogsensitiviteit een kracht is, en welke worstelingen je kan tegenkomen, want ook die gaat ze niet uit de weg.
Ze houdt het graag zo simpel mogelijk, zonder zweverigheid. Maar wel met een dosis diepgang, want daar houdt ze ook van.

Beginnen bij het begin? Start hier voor mindfulness en hoogsensitiviteit.
Bekijk ook eens mijn nieuwe programma's:

  1. HSP & Happy
  2. Gezonde Grenzen
  3. Versterk je Intuïtie
Meer inspiratie en tips:


Gratis Mindfulness Starterskit

Wil je starten met mindfulness, maar weet je niet waar te beginnen? Ben je al wel begonnen met mediteren, maar blijft het lastig vol te houden? Zoek je naar een makkelijke manier om dit wél te doen? Download hieronder de gratis starterskit. Deze toolkit is inclusief:

  • e-book vol met tips om te starten (of opnieuw te beginnen) met mindfulness
  • een geleide meditatie