Baan opgezegd!


Stap 1: baan opzeggen.

Vrijheid!

Vrijheid!

Ik heb mijn baan opgezegd. Ik ben al te lang op zoek naar iets anders, en de laatste tijd heb ik steeds meer het idee dat ik met een vaste baan bij een grote werkgever niet op mijn plek ben. Ik wil het anders gaan doen. En ik heb echt het vertrouwen dat het opzeggen van mijn baan iets moois gaat brengen. Binnenkort is mijn laatste werkdag. En daarna ga ik de vrijheid tegemoet.

Nu zet ik nog elke dag de wekker vroeg om op tijd op werk te verschijnen. Daar met een flinke bak koffie achter een bureau te gaan zitten. Mijn mail bij te werken. En dan als het even tegenzit te vliegen van afspraak naar afspraak. Herkenbaar? Druk, druk, druk. Dat is een beetje de norm. Maar is dat wel zo effectief? En worden we er blij van? Ik denk het niet. Kijk ook maar eens rond op je afdeling. Bekijk de burn-out cijfers. En wat doe jij eigenlijk in je vrije tijd om je leven in balans te houden?

Een vakantie boeken misschien? Tijdens de ruim 7 jaar werken heb ik ook vakanties genomen. Dat zag er dan zo uit: eerste paar dagen loskomen van werk, dan heel even vrijheid ervaren en dan alweer snel denken aan wat ik allemaal moet doen bij terugkomst. Dat doet een vrijheid met een eindtijd. Zelfs tijdens je vakantie ben je nog met werk bezig. Leven we nou om te werken? Of werken we om te leven? Mijn vrije dagen hebben nu geen einddatum. Ik heb dit keer een enkeltje geboekt.

Misschien heb ik makkelijk praten. Ik heb geen kinderen waar ik voor wil sparen. Geen groot huis waar ik hypotheek voor moet betalen. Natuurlijk hoeft dat geen belemmering te zijn. Ook een kleine verandering kan al meer geluk brengen in je leven. En een verandering heeft geen meerwaarde als je wel geluk haalt uit je drukke baan en leven. Ik ben ook blij voor jou als dat wel zo is!

Er is wel een proces aan voorafgegaan voordat ik deze stap kon nemen. Ik had ook echt de zekerheid nodig en heb daar lang aan vastgehouden! Vaste baan, zelfs verhuizen in dezelfde stad was 2 jaar geleden een grote stap voor me. Maar eindelijk heb ik de zekerheid in mezelf gevonden, dat ik het nu aandurf om mij baan op te zeggen. Een vrijheid zonder eindtijd en loskomen van het werkende leven. Ik ben benieuwd wat dat gaat doen!


Vraag niet wat de wereld nodig heeft. Vraag wat jou tot leven doet komen. En ga dat doen. Want wat de wereld nodig heeft, is mensen die tot leven komen

Howard ThurmanDelen? Ja graag!

Deze blog is geschreven door:

Linda Boon

Oprichter van Bewustmaker. Linda laat graag zien hoe je met mindfulness je leven mooier maakt, dat hoogsensitiviteit een kracht is, en welke worstelingen je kan tegenkomen, want ook die gaat ze niet uit de weg.
Ze houdt het graag zo simpel mogelijk, zonder zweverigheid. Maar wel met een dosis diepgang, want daar houdt ze ook van.

Beginnen bij het begin? Start hier voor mindfulness en hoogsensitiviteit.
Bekijk ook eens mijn online programma's, zoals:

  1. HSP & Happy
  2. Gezonde Grenzen
  3. Versterk je Intuïtie

Gratis Mindfulness Starterskit

Wil je starten met mindfulness, maar weet je niet waar te beginnen? Ben je al wel begonnen met mediteren, maar blijft het lastig vol te houden? Zoek je naar een makkelijke manier om dit wél te doen? Download hieronder de gratis starterskit. Deze toolkit is inclusief:

  • e-book vol met tips om te starten (of opnieuw te beginnen) met mindfulness
  • een geleide meditatie