Wat je baan opzeggen met je kan doen


Over de eerste dagen en een volgende grote verandering.

“Woehoe, morgen de laatste dag van je oude leven!”

Dat bericht kreeg ik van een vriendin de avond voor mijn laatste werkdag. Maar hoe ziet dat nieuwe leven er dan uit?

De eerste dagen lijken nog gewoon weekend. De dagen daarna ben ik bezig met een nieuw ritme te vinden. Heerlijk die vrijheid, maar ook even wennen. De eerste dagen staat er geen wekker en heb ik geen programma. Kijken dus wat de dag brengt. Dat is een paar dagen fijn, maar dan bekruipt me al snel een onrust. Moet ik niet weer iets gaan doen?

Binnen een paar dagen heb ik mezelf doelen gesteld. Eén daarvan is verhuizen. Met de huur die ik in de stad betaal, slinkt mijn spaargeld me te hard. Wil ik mezelf de tijd geven om een ander leven op te bouwen, dan zal ik goedkoper moeten gaan wonen. En hoe dan ook wil ik anders wonen, dus nu een mooie aanleiding om daar iets aan te doen.

In de tweede vrije week ga ik met het doel verhuizen aan de slag. Het idee is om dit rustig, stap voor stap aan te pakken. Maar opeens komt dit in een stroomversnelling terecht. Resultaat: nog geen 1,5 week later hebben we een piepklein huisje gevonden.

Van de ene grote verandering, rol ik in de volgende: ik ga de stad waar ik al vijftien jaar woon achter me laten. En ruil een appartement in de stad in voor een klein huisje in het bos. Ik had van tevoren niet bedacht dat dit zo snel zou gaan. Het lijkt erop dat de eerste grote verandering de weg open heeft gezet voor een volgende.

Echt zin heb ik in het nieuwe avontuur. Tegelijkertijd is het ook wel spannend. Want wat een overgang! Van een supermarkt en OV naast de deur, naar altijd op de fiets stappen daarvoor. Van genoeg vrienden om de hoek, naar reizen om ze te zien. En ga ik me wel thuis voelen in een totaal andere omgeving? Geen idee, we zien het wel!

Stel dat jij je baan had opgezegd.... Wat zou bij jou de volgende verandering zijn?

Soms is loslaten veel krachtiger
dan verdedigen of vasthouden

Eckhart TolleDelen? Ja graag!

Deze blog is geschreven door:

Linda Boon

Oprichter van Bewustmaker. Linda laat graag zien hoe je met mindfulness je leven mooier maakt, dat hoogsensitiviteit een kracht is, en welke worstelingen je kan tegenkomen, want ook die gaat ze niet uit de weg.
Ze houdt het graag zo simpel mogelijk, zonder zweverigheid. Maar wel met een dosis diepgang, want daar houdt ze ook van.

Beginnen bij het begin? Start hier voor mindfulness en hoogsensitiviteit.
Bekijk ook eens mijn online programma's, zoals:

  1. HSP & Happy
  2. Gezonde Grenzen
  3. Versterk je Intuïtie

Gratis Mindfulness Starterskit

Wil je starten met mindfulness, maar weet je niet waar te beginnen? Ben je al wel begonnen met mediteren, maar blijft het lastig vol te houden? Zoek je naar een makkelijke manier om dit wél te doen? Download hieronder de gratis starterskit. Deze toolkit is inclusief:

  • e-book vol met tips om te starten (of opnieuw te beginnen) met mindfulness
  • een geleide meditatie