Bewustmaker
voor rust, ruimte en richting
Bewustmaker
voor rust, ruimte en richting

Wat je baan opzeggen met je kan doen


Over de eerste dagen en een volgende grote verandering.

“Woehoe, morgen de laatste dag van je oude leven!”

Dat bericht kreeg ik van een vriendin de avond voor mijn laatste werkdag. Maar hoe ziet dat nieuwe leven er dan uit?

De eerste dagen lijken nog gewoon weekend. De dagen daarna ben ik bezig met een nieuw ritme te vinden. Heerlijk die vrijheid, maar ook even wennen. De eerste dagen staat er geen wekker en heb ik geen programma. Kijken dus wat de dag brengt. Dat is een paar dagen fijn, maar dan bekruipt me al snel een onrust. Moet ik niet weer iets gaan doen?

Binnen een paar dagen heb ik mezelf doelen gesteld. Eén daarvan is verhuizen. Met de huur die ik in de stad betaal, slinkt mijn spaargeld me te hard. Wil ik mezelf de tijd geven om een ander leven op te bouwen, dan zal ik goedkoper moeten gaan wonen. En hoe dan ook wil ik anders wonen, dus nu een mooie aanleiding om daar iets aan te doen.

In de tweede vrije week ga ik met het doel verhuizen aan de slag. Het idee is om dit rustig, stap voor stap aan te pakken. Maar opeens komt dit in een stroomversnelling terecht. Resultaat: nog geen 1,5 week later hebben we een piepklein huisje gevonden.

Van de ene grote verandering, rol ik in de volgende: ik ga de stad waar ik al vijftien jaar woon achter me laten. En ruil een appartement in de stad in voor een klein huisje in het bos. Ik had van tevoren niet bedacht dat dit zo snel zou gaan. Het lijkt erop dat de eerste grote verandering de weg open heeft gezet voor een volgende.

Echt zin heb ik in het nieuwe avontuur. Tegelijkertijd is het ook wel spannend. Want wat een overgang! Van een supermarkt en OV naast de deur, naar altijd op de fiets stappen daarvoor. Van genoeg vrienden om de hoek, naar reizen om ze te zien. En ga ik me wel thuis voelen in een totaal andere omgeving? Geen idee, we zien het wel!

Stel dat jij je baan had opgezegd.... Wat zou bij jou de volgende verandering zijn?

Soms is loslaten veel krachtiger
dan verdedigen of vasthouden

Eckhart Tolle



Wil je dit delen?

Bekijk ook eens het mindfulness aanbod, en het HSP aanbod.



Meer inspiratie en tips:

Hoogsensitiviteit

Eén op de vijf mensen is hoogsensitief. Hoor jij daarbij? En heb je dan vooral last van de HSP valkuilen, of ook al jouw HSP kwaliteiten ontdekt? Transformeer deze misschien lastige maar mooie eigenschap tot jouw kracht!


Mindfulness

Wil je meer rust in je hoofd en leven? Stress en burn-out klachten bij de oorzaak aanpakken? Je beter kunnen concentreren en ontspannen. Leren om bewuste keuzes te maken? Dan is mindfulness misschien wel iets voor jou!


Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: