Mindfulness ervaringen deelnemers

Na een mindfulness training vragen we feedback aan deelnemers, zodat ik kan blijven leren en groeien als trainer en de training kan blijven verbeteren. Hieronder staat feedback van deelnemers van een mindfulness training bij Bewustmaker.

Over de effecten

"Ik gun mezelf meer rust. Met kalmte doe je vaak meer dan met stress."

"Ik heb geleerd beter voor mezelf te zorgen, ik mag er zijn en ben belangrijk."

"Ik zorg veel beter voor mezelf dankzij deze training. Ik heb gemerkt hoe belangrijk tijd voor mezelf is, en dat ik daarmee ook een fijner mens ben voor anderen."

"Ik kan nu beter grenzen stellen."

"Ik slaap weer!"

"Ik heb beter geleerd in het hier en nu te zijn. Om bij haast en geraas in of buiten mijn hoofd terug te kunnen pakken op mijzelf en de boel even tot een soort stilstand te krijgen"

"Ik heb mijn gedachten maar vooral de paniek die ik vaak voelde veel beter onder controle en kan weer rust creëren"

"Mijn klachten zijn een stuk minder en ik ben me nu ook bewuster als ze terugkomen. En dat geeft me de kans om iets te doen om niet weer de neerwaartse spiraal in te gaan. Het is nu meer een opwaarste spiraal."

"Ik merk als ik niet mediteer, dat het lastiger is om te slapen na een drukke dag. Dus dat heb ik gemerkt als effect: beter slapen als ik wel mediteer."

"Voordat ik aan de training begon liep ik regelmatig over en viel dan uit tegen mijn kinderen, nu aan het einde van de training realiseer ik me opeens dat ik dat helemaal niet meer doe, ik heb veel meer rust in mezelf gevonden en kan ook veel rustiger reageren. Wat een verschil!"

"Ik vond de training super nuttig in de zin dat ik door de tijd te nemen meer en beter bij mezelf kan blijven waardoor ik veel minder snel overloop gedurende de dag."

"Het lukt me nu zelfs op drukke dagen regelmatig even bij mezelf in te checken. Ik stel mezelf dan de vraag “wat heb ik nu nodig?” Zo waardevol is dat. Zo blijf ik veel beter in balans. "

"De training heeft mij geholpen met liefdevol gewaarzijn vergroten."

"Mindfulness heeft me geleerd meer te berusten in een situatie, en niet meteen te oordelen of mezelf de schuld te geven."

"Ik kan nu beter luisteren naar signalen van mijn lichaam."

"Met mindfulness heb ik geleerd stil te staan en te luisteren naar wat ik echt nodig heb in plaats van wat ik denk nodig te hebben."

Over de trainer

"Wat ik aan jou als trainer waardeerde? Rust, kalmte, het gevoel dat ik echt mezelf kan zijn. Er is plaats voor iedereen."

"Je rust en vriendelijke open uitstraling is zo fijn, dat is al de helft van het proces voor mij."

"Ik voelde me volledig op mijn gemak en had het gevoel dat ik echt mezelf mocht zijn. Je oordeelde niet, je stond open voor ons en alles mocht er zijn. Je liet ieder echt zijn eigen weg in vinden."

"Ik was heel tevreden met jou als trainer, je liet ons in onze waarde, maar wel met aanvullende vragen de diepgang opzoeken en je te triggeren in je bewustwording.

"Mooi neutrale houding, positief, geinteresseerd, geduldig. Linda denkt met je mee, heeft een open houding, voelt niet veroordelend, en veilig."

"Tijd nemen voor iedereen, empathische houding, rust en ruimte.

"Mooie rustige stem, aandachtig."

"Zeer fijne, rustige stem. En veel begrip voor iedereen."

"Rustige, heldere stem. Fijne geleide meditaties daardoor."Over de training

"Het helpt me zo om elke dag de tijd te nemen om te mediteren. Dankzij de training heb ik daar een ritme in gekregen. En als ik overdag mijn meditatie oversla, dan merk ik dat ‘s avonds meteen. Dan doe ik het alsnog."

"Mooi om in de training zoveel verschillende oefeningen te krijgen en te ontdekken wat voor mij het beste werkt. Ik heb nu oefeningen die bij mij en in mijn leven passen en hier ga ik graag mee verder."Over online

"Ik had het niet verwacht, maar zelfs online merk ik dat ik helemaal mezelf kan zijn in deze training"

"Ik wist niet helemaal wat ik ervan moest verwachten. Online is me 100% meegevallen. En was eigenlijk best handig, geen reistijd. Gewoon vanuit huis."