Mindfulness ervaringen deelnemers

Na een mindfulness training vraag ik feedback aan deelnemers, zodat ik kan blijven leren en groeien als trainer en de training kan blijven verbeteren. Hieronder staat feedback van deelnemers van een mindfulness training bij Bewustmaker.

Over de effecten

"Ik heb nu meer rust en ruimte in mijn hoofd en meer compassie voor wat ik voel en ervaar."

"Ik ben rustiger, maar ook weer wat positiever geworden. Als ik spanning ervaar kan ik even naar mijn ademhaling om rustig te worden. Het geeft me ook een rustig gevoel dat dit altijd kan. En hier tijd voor vrij maken."

"Ik kan beter stress situaties herkennen en dingen waar ik geen invloed op heb loslaten. Hierdoor heb ik het idee dat ik vriendelijker voor mezelf wordt."

"Ik heb geleerd om in stress situaties oefeningen te doen om de stress te laten afvloeien, daarbij ook geleerd om stress eerder te herkennen en te zorgen dat dit niet de overhand krijgt."

"(...) eerst het erkennen van het probleem en daar mee aan de slag gaan is een grote stap vooruit. Hierdoor kan ik liever voor mezelf zijn in moeilijke situaties."

"Ik merk bij mezelf dat ik de ademruimte veel gebruik als ik voel dat ik stress krijg en kan zo de stress laten afvloeien waardoor het geen invloed heeft. (...) De ligmeditatie gebruik ik als ik niet in slaap kan komen. Door de rust in je stem en te focussen op de lichaamsdelen geeft me rust." (Linda; 2 maanden na afloop van de training)

"Ik gun mezelf meer rust. Met kalmte doe je vaak meer dan met stress."

"Ik heb geleerd beter voor mezelf te zorgen, ik mag er zijn en ben belangrijk."

"Ik zorg veel beter voor mezelf dankzij deze training. Ik heb gemerkt hoe belangrijk tijd voor mezelf is, en dat ik daarmee ook een fijner mens ben voor anderen."

"Ik kan nu beter grenzen stellen."

"Ik slaap weer!"

"Ik heb beter geleerd in het hier en nu te zijn. Om bij haast en geraas in of buiten mijn hoofd terug te kunnen pakken op mijzelf en de boel even tot een soort stilstand te krijgen"

"Ik heb mijn gedachten maar vooral de paniek die ik vaak voelde veel beter onder controle en kan weer rust creƫren"

"Ik wil je enorm bedanken voor het laten zien wat mindfulness kan doen, en het stukje bij beetje terug vinden van mezelf. Ik ben enorm blij deze weg gevonden te hebben en me hier bewust van te zijn."
(Ali; uit een mailtje maanden na afloop van de training)

"Mijn klachten zijn een stuk minder en ik ben me nu ook bewuster als ze terugkomen. En dat geeft me de kans om iets te doen om niet weer de neerwaartse spiraal in te gaan. Het is nu meer een opwaartse spiraal."

"Ik merk als ik niet mediteer, dat het lastiger is om te slapen na een drukke dag. Dus dat heb ik gemerkt als effect: beter slapen als ik wel mediteer."

"Ik ben erg blij dat ik de cursus heb gedaan en heb hem onlangs ook aanbevolen bij een oud collega. Ik kan nu beter voelen wanneer het tijd is om een pauze te nemen en te mediteren." (Elise; 2 maanden na afloop van de training)

"Voordat ik aan de training begon liep ik regelmatig over en viel dan uit tegen mijn kinderen, nu aan het einde van de training realiseer ik me opeens dat ik dat helemaal niet meer doe, ik heb veel meer rust in mezelf gevonden en kan ook veel rustiger reageren. Wat een verschil!"

"Ik vond de training super nuttig in de zin dat ik door de tijd te nemen meer en beter bij mezelf kan blijven waardoor ik veel minder snel overloop gedurende de dag."

"Het lukt me nu zelfs op drukke dagen regelmatig even bij mezelf in te checken. Ik stel mezelf dan de vraag "wat heb ik nu nodig?" Zo waardevol is dat. Zo blijf ik veel beter in balans. "

"De training heeft mij geholpen met liefdevol gewaarzijn vergroten."

"Mindfulness heeft me geleerd meer te berusten in een situatie, en niet meteen te oordelen of mezelf de schuld te geven."

"Ik kan nu beter luisteren naar signalen van mijn lichaam."

"Met mindfulness heb ik geleerd stil te staan en te luisteren naar wat ik echt nodig heb in plaats van wat ik denk nodig te hebben."

Over de trainer

"Wat ik aan jou als trainer waardeerde? Rust, kalmte, het gevoel dat ik echt mezelf kan zijn. Er is plaats voor iedereen."

"Je rust en vriendelijke open uitstraling is zo fijn, dat is al de helft van het proces voor mij."

"Ik voelde me volledig op mijn gemak en had het gevoel dat ik echt mezelf mocht zijn. Je oordeelde niet, je stond open voor ons en alles mocht er zijn. Je liet ieder echt zijn eigen weg in vinden."

"Ik was heel tevreden met jou als trainer, je liet ons in onze waarde, maar wel met aanvullende vragen de diepgang opzoeken en je te triggeren in je bewustwording.

"Linda is een rustige trainer en neemt voor iedereen even veel tijd. Ze luistert heel goed en benaderd dingen postitief."

"Linda is heel erg betrokken en heeft een luisterend oor. Ze heeft goede adviezen en inzichten."

"Mooi neutrale houding, positief, geinteresseerd, geduldig. Linda denkt met je mee, heeft een open houding, voelt niet veroordelend, en veilig."

"Tijd nemen voor iedereen, empathische houding, rust en ruimte.

"Mooie rustige stem, aandachtig."

"Zeer fijne, rustige stem. En veel begrip voor iedereen."

"Rustige, heldere stem. Fijne geleide meditaties daardoor."Over de training

"Het helpt me zo om elke dag de tijd te nemen om te mediteren. Dankzij de training heb ik daar een ritme in gekregen. En als ik overdag mijn meditatie oversla, dan merk ik dat "s avonds meteen. Dan doe ik het alsnog."

"Mooi om in de training zoveel verschillende oefeningen te krijgen en te ontdekken wat voor mij het beste werkt. Ik heb nu oefeningen die bij mij en in mijn leven passen en hier ga ik graag mee verder."

"Het werkboek is heel fijn om te hebben, om dingen terug te lezen."Over online

"Ik had het niet verwacht, maar zelfs online merk ik dat ik helemaal mezelf kan zijn in deze training"

"Ik wist niet helemaal wat ik ervan moest verwachten. Online is me 100% meegevallen. En was eigenlijk best handig, geen reistijd. Gewoon vanuit huis."