Coaching ervaringen

Na een coachtraject of sessie vraag ik feedback aan coachees, zodat ik kan blijven leren en groeien als coach en de coaching kan blijven verbeteren. Hieronder staat feedback die ik kreeg na een HSP coachtraject.

Over de effecten

"Meer rust, lucht en energie!"

"Er is vooral veel meer rust. Ik kan met meer afstand naar situaties kijken waardoor ik er niet helemaal in verzuip. En ik maak me veel minder druk om dingen. Het is makkelijker geworden om dingen te accepteren zoals ze zijn. Wat ik nu nog niet kan, kan ik leren. En wat vandaag niet lukt kan morgen ook."

"Ik heb heel veel geleerd tijdens het traject! Dat ik niet alleen overprikkeld raak van zintuiglijke prikkels maar ook (en misschien nog wel meer) van gedachten en emoties. Zowiezo heb ik veel meer inzicht gekregen in de impact van ~mister mind~. En ik heb nu een veel duidelijker onderscheid tussen mijn binnenwereld en de buitenwereld. Als ik emoties toelaat op het moment dat ze er zijn ebben ze ook weer sneller weg."

"Meer kracht en innerlijke rust!"

"Er is minder onzekerheid en ik pieker veel minder. Ik kan naar anderen toe ook beter mijn gevoel uitleggen. Mijn leven hoeft niet perfect te zijn. Ik ben wie ik ben en dat is goed. Voor het coachtraject was er veel schaamte. Dat is nu een stuk minder. "

"Ik heb geleerd minder te piekeren, meer naar mijn lichaam te luisteren. Mijn gevoel er gewoon te laten zijn. Ik kom veel meer tot rust, en weet steeds beter wat ik wel en niet wil. Ik voel me ook rustiger als opvoeder van mijn kinderen. "

"Al mijn zintuigen leren gebruiken vond ik erg waardevol. Ook mijn lichaam leren voelen, vond ik een leerzame ervaring. Die neem ik zeker mee, met regelmaat dit te blijven doen. Meditatie inplannen. Dan ben ik meer alert op hoe ik me voel. Wat heel erg waardevol is, dat ik erken dat ik gevoelig ben, veel voel, en dat dat helemaal niet gek is. Dit is gewoon wie ik ben, veel meer zelf acceptatie dus."

"Aan het einde van het hsp coachtraject had ik een hele moeilijke situatie met mijn familie, als dit een jaar eerder was gebeurd was ik helemaal de weg kwijt geweest, maar ik merk nu dat ik er veel beter mee kan omgaan. Voelen wat het met me doet, zeggen wat ik te zeggen heb. Eerder had ik dat allemaal voor mezelf gehouden, en nu merk ik zelfs dat er soms mooie gesprekken ontstaan."

"Ik ging het traject in met het idee dat ik prikkels moest leren reguleren, maar ik heb een veel betere methode geleerd. Niet reguleren maar accepteren. Prikkels gewoon opmerken en laten gaan. En als ik geraakt ben ergens door even ruimte maken voor dat gevoel. Ik heb zo veel minder last van prikkels en emoties gaan ook sneller over. Juist omdat ze er ook gewoon mogen zijn."

"Het HSP coachtraject heeft me inzicht gegeven in welke prikkels er alemaal zijn. Toen ik begon was ik vaak opeens overprikkeld en had ik geen idee hoe dat kwam. Nu weet ik dat beter, welke prikkels er zijn en hoe die me beinvloeden. Nu weet ik beter wanneer het teveel wordt, en kan ik overprikkeling voorkomen. "

"Ik herken nu veel beter wanneer voor mij een grens is bereikt (teveel prikkels) en hoe ik dan tijd voor mezelf kan nemen. In plaats van eerst nog een hele lijst dingen af te werken die nog moeten, neem ik nu de tijd om een boek te lezen, of een vriendin op te bellen. Wat ik op dat moment nodig heb. En dat verschilt per moment. "

Over de coach

"Ik heb heel erg gewaardeerd dat de coach mij zelf liet denken en voelen. Waardoor ik leerde sterker te worden. En dat de coach begrijpt hoe het is om hoogsensitief te zijn. Ik wil meegeven, ga zo door. Wat een mooi werk heb je. Ik vond het traject een prachtige ervaring."

"Het was heel prettig omdat ik voelde dat ik mezelf kon laten zien en mezelf kon zijn. Doordat de coach goed luistert naar mij en mij aan het denken zet, ook door de oefeningen, werd het voor mij een ontdekkingstocht naar mezelf."

"Ik vond het contact heel prettig, voelde me op mijn gemak. Ik voelde tussen ons een soort gelijkgestemdheid. Opmerkingen waren altijd heel opbouwend/positief."