Bewustmaker
HSP & Mindfulness+
Bewustmaker
HSP & Mindfulness+

Stress coaching

We hebben allemaal stress en hier is niets mis mee. Stress en spanning horen bij het leven. Maar soms neemt stress de overhand en is de balans even zoek.

Heeft stress teveel negatieve invloed op jou? En wil je hier graag iets aan doen. Dan is stress coaching bij Bewustmaker misschien iets voor jou.

Stress

We hebben allemaal stress en hier is niets mis mee. Stress en spanning horen bij het leven. Een beetje stress is zelfs positief. Je kan je beter concentreren, het geeft je energie en je presteert beter onder gezonde stress. Zolang je genoeg rust en ontspanning in je leven hebt is er niets aan de hand. Maar soms is die balans zoek.

Wanneer de stress de overhand neemt en je steeds meer moeite hebt om te herstellen dan spreek je van chronische stress. Na een nacht slapen voel je niet meer uitgerust. Je krijgt lichamelijke klachten, raakt sneller geirriteerd, concentreren gaat moeilijker.

Als chronische stress te lang duurt, heb je risico op een burn-out of een bore-out. Bij burn-out ben je opgebrand. Je voelt je lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput. De symptomen van een bore-out lijken erg op die van een burn-out. Een bore-out heeft alleen een heel andere oorzaak: verveling!

Die burn-out of bore-out wil je natuurlijk liever voorkomen!
Stress is not what happens to us. It’s our response to what happens and response is something we can choose.

Maureen KilloranStress coaching

Een stress coaching traject bevat vaak de volgende onderdelen:Stressfactoren

Start: de oorzaak

Een coachtraject beginnen we altijd met het achterhalen van de stressfactoren. Welke factoren in jouw leven veroorzaken de stress, waar komt de stress vandaan. Vanuit daar gaan we werken naar oplossingen.

Energiemanagement

Energiemanagement

We kijken naar jouw persoonlijke energiebalans. Waar krijg jij energie van? En wat kost je veel energie? Ook krijg je praktische handvaten mee die uit wetenschappelijk onderzoek komen.

Omgaan-met-stress

Stressmanagement

Je krijgt inzicht in hoe stress bij jou werkt. Je leert beter omgaan met stress met mindfulness, een bewezen effectieve methode bij stress. Je krijgt daarnaast praktische handvaten die je altijd en overal kan toepassen.

Persoonlijk-leiderschap

Regie over je eigen leven

Stress kan je het gevoel geven dat je de controle kwijt bent. Je leert hoe je de regie weer terugpakt door bewuste keuzes te maken die bij jou passen. Door te doen wat jij wilt.


Gratis kennismakingsgesprek

Spreekt dit je aan? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt 30-45 minuten en is om kennis met elkaar te maken. Samen onderzoeken we of ik jou kan helpen met je hulpvraag.

Werkwijze


De coachsessies zijn informeel en praktisch. Tijdens de sessies creëren we helderheid in wat je wil bereiken en hoe je daar vervolgens komt. We brengen dingen meteen in de praktijk, zodat jij er thuis of op je werk mee verder kan. Tijdens de sessies gaan we ook de diepte in. Het is mijn overtuiging dat alleen door zaken bij de kern aan te pakken, ze echt gaan veranderen.

Jij blijft aan het roer staan van het coachtraject. Wat ik doe is luisteren en jou een spiegel voorhouden. Op die manier kan jij je bewust worden en komen de antwoorden soms als vanzelf naar boven. Ik rijk je onderweg ook handvaten aan en geef je oefeningen mee, die komen o.a. uit mindfulness, geweldloze communicatie en positieve psychologie.

Wie ben ik

HSP coach Linda Boon

Ik luister naar je zonder oordeel, en mijn rust geeft jou de ruimte. Met het goed kunnen luisteren en de rust ben ik geboren. Andere dingen heb ik gaandeweg geleerd, bijvoorbeeld in de academische opleiding psychologie, de academische opleiding economie, een opleiding tot mindfulness trainer en diverse opleidingen in geweldloze communicatie. Het meeste heb ik nog geleerd van het leven met zijn ups & downs.

Mijn kracht is dan ook dat ik naast mijn kennis ook mijn eigen levenservaring meeneem in mijn methodes. De tools uit mindfulness en geweldloze communicatie die ik jou kan meegeven, pas ik zelf ook toe in mijn leven en onze gesprekken. Hierdoor ben ik nog beter in staat om naar je te luisteren en je te begrijpen en komen we sneller tot de kern.

Praktische informatie


Tijden

Afspraken maken kan op elke dag, ook in avonden en weekenden.
Gesprekken duren ongeveer 1 uur (behalve het gratis kennismakingsgesprek, dat duurt 30-45 minuten).

Locatie

Regio Breda/Oosterhout en Online. Bekijk de mogelijkheden:


Tarieven

Particulier: €75
Zakelijk: €150
Tarieven zijn per uur en incl. BTW.


Gratis kennismakingsgesprek

Spreekt dit je aan? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt 30-45 minuten en is om kennis met elkaar te maken. Samen onderzoeken we of ik jou kan helpen met je hulpvraag.