Bewustmaker
voor meer rust, energie en geluk

Stress coaching

We hebben allemaal stress en hier is niets mis mee. Stress en spanning horen bij het leven. Maar soms neemt stress de overhand en is de balans even zoek.

Heeft stress teveel negatieve invloed op jou? En wil je hier graag iets aan doen. Dan is stress coaching bij Bewustmaker misschien iets voor jou.

Stress

We hebben allemaal stress en hier is niets mis mee. Stress en spanning horen bij het leven. Een beetje stress is zelfs positief. Je kan je beter concentreren, het geeft je energie en je presteert beter onder gezonde stress. Zolang je genoeg rust en ontspanning in je leven hebt is er niets aan de hand. Maar soms is die balans zoek.

Wanneer de stress de overhand neemt en je steeds meer moeite hebt om te herstellen dan spreek je van chronische stress. Na een nacht slapen voel je niet meer uitgerust. Je krijgt lichamelijke klachten, raakt sneller geirriteerd, concentreren gaat moeilijker.

Als chronische stress te lang duurt, heb je risico op een burn-out of een bore-out. Bij burn-out ben je opgebrand. Je voelt je lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput. De symptomen van een bore-out lijken erg op die van een burn-out. Een bore-out heeft alleen een heel andere oorzaak: verveling!

Die burn-out of bore-out wil je natuurlijk liever voorkomen!

Stress coaching

Een stress coaching traject bevat vaak de volgende onderdelen:Stressfactoren

Start: de oorzaak

Een coachtraject beginnen we altijd met het achterhalen van de stressfactoren. Welke factoren in jouw leven veroorzaken de stress, waar komt de stress vandaan. Vanuit daar gaan we werken naar oplossingen.

Energiemanagement

Energiemanagement

We kijken naar jouw persoonlijke energiebalans. Waar krijg jij energie van? En wat kost je veel energie? Ook krijg je praktische handvaten mee die uit wetenschappelijk onderzoek komen.

Omgaan-met-stress

Omgaan met stress

We kijken ook naar jouw persoonlijke stressreactie. Je wordt bewust van belemmerende patronen, om ze vervolgens los te laten. Daarnaast krijg je praktische handvaten om effectiever om te gaan met stress.

Persoonlijk-leiderschap

Regie over je eigen leven

Stress kan je het gevoel geven dat je de controle kwijt bent. Je leert hoe je de regie weer terugpakt door bewuste keuzes te maken die bij jou passen. Door te doen wat jij wilt.


Gratis kennismakingsgesprek

Spreekt dit je aan? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt 30-45 minuten en is om kennis met elkaar te maken. Samen onderzoeken we of ik jou kan helpen met je hulpvraag.
Stress is not what happens to us. It’s our response to what happens and response is something we can choose.

Maureen KilloranWerkwijze


De coachsessies zijn informeel en praktisch. Tijdens de sessies creëren we helderheid in wat je wil bereiken en hoe je daar vervolgens komt. We brengen dingen meteen in de praktijk, zodat jij er thuis of op je werk mee verder kan. Tijdens de sessies gaan we ook de diepte in. Het is mijn overtuiging dat alleen door zaken bij de kern aan te pakken, ze echt gaan veranderen.

Jij blijft aan het roer staan van het coachtraject. Wat ik doe is luisteren en jou een spiegel voorhouden. Op die manier kan jij je bewust worden en komen de antwoorden soms als vanzelf naar boven. Ik rijk je onderweg ook handvaten aan en geef je oefeningen mee, die komen o.a. uit mindfulness, geweldloze communicatie en positieve psychologie.


De mogelijkheden


De coaching doen we wandelend, online of op (jouw) locatie:

Wandelcoaching: Met wandelcoaching kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Je zet stappen in de richting die voor jou belangrijk is. De wandeling zelf geeft ook energie en de natuur is als een tweede spiegel.

Online coaching: Persoonlijke begeleiding via e-mail of skype. Afstand en reistijd zijn op deze manier geen belemmering. En online coaching heeft meer voordelen.

Coaching op locatie: Persoonlijke face-to-face begeleiding. Op dit moment heb ik geen vaste coachinglocatie, ik kom graag bij jou langs in regio Breda of Rotterdam.

Praktische informatie


Tijden

Afspraken maken kan op elke dag, ook in avonden en weekenden.
Gesprekken duren ongeveer 1,5 uur (behalve het gratis kennismakingsgesprek, dat duurt 30-45 minuten).

Locatie

Voor wandelcoaching gaan we naar het Kralingse bos in Rotterdam, het Mastbos in Breda, of de bossen bij Dorst. In overleg kan coaching ook op een andere locatie. En bij online coaching kies jij natuurlijk helemaal zelf je locatie.

Tarieven

Particulier: €95
Zakelijk: €190
Tarieven zijn voor 1,5 uur en incl. BTW.


Gratis kennismakingsgesprek

Spreekt dit je aan? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt 30-45 minuten en is om kennis met elkaar te maken. Samen onderzoeken we of ik jou kan helpen met je hulpvraag.

Cursussen

Op maat gemaakt voor zowel particulieren als bedrijven. Met praktische mindfulness, geweldloze communicatie en positieve psychologie.


Coaching

Persoonlijke begeleiding is ook mogelijk bij Bewustmaker: coaching voor HSP (hoogsensitief persoon), stress & burn-out en andere uitdagingen.Alle blogcategorieënGeluk

Vrijheid

Verbinding

Vertragen

Groen

HSP

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: