Rust in je hoofd

Wil je meer rust in je hoofd en gelukkiger zijn? Mindfulness en verbindende communicatie kunnen daarbij helpen. De dagcursus “Rust in je hoofd” geeft je methoden voor meer rust in je hoofd.

Tijdens deze dagcursus leer je verschillende methoden om meer rust in je hoofd te krijgen. Die methoden zijn gebaseerd op concepten uit mindfulness en  verbindende communicatie (of geweldloze communicatie, zoals ontwikkeld door Marshall Rosenberg, zie cnvc.org). De dag zit vol met oefeningen waarin we aan de slag gaan met jouw eigen situatie en voorbeelden.

Wat leer je?

Met de methoden uit de cursus leer je de basis van:

  • minder leven vanuit verwachtingen, en meer vanuit wat jij wilt
  • jezelf niet vergeten
  • bewuste keuzes maken
  • zin en de onzin van je eigen gedachten uit elkaar halen
  • met meer compassie kijken naar je eigen gedachten
  • hoe van doen naar ZIJN je meer geluk en rust brengt
  • hoe je bewuste rust kan pakken en je daardoor beter voelt

Je leert de basis van enkele concepten uit mindfulness en uit verbindende communicatie en je gaat naar huis met toepasbare technieken om meer rust in je hoofd en leven te krijgen.

Ik heb veel geleerd. Er zijn waardevolle kwartjes bij me gevallen, zoveel inzichten heb ik opgedaan.

geanonimiseerd
rust in je hoofd - van druk naar geluk

We beginnen de dag met leerdoelen om te kijken wat je uit de dag wil halen. Een oefening over de aandachtsgebieden in je eigen leven volgt dan als startpunt. Daarna kijken we naar verwachtingen of wat we van onszelf moeten. Dan gaan we kijken hoe we van moeten naar willen komen, dat doen we met concepten uit verbindende communicatie en daar sluiten we de ochtend mee af. In de middag beginnen we een blok over gedachten. Met concepten uit mindfulness en verbindende communicatie gaan we kijken hoe we anders kunnen omgaan met de gedachten in ons hoofd. We sluiten de dag af met een blok over bewuste rust, waarin ook nog concepten uit mindfulness voorbij komen.

Wanneer is de cursus voor jou?

Heb je soms het idee dat je geleefd wordt? Vind je dat je teveel moet van jezelf? Pieker je meer dan je zou willen? Ben je vaak moe? Heb je teveel stress? Wil je een burn-out liever voorkomen dan genezen?
Dan is deze cursus voor jou!

Wie geeft de cursus?

Linda Boon is de oprichter van Bewustmaker. Ze helpt graag anderen aan inzichten waardoor zij meer (innerlijke) rust, balans en geluk kunnen ervaren. Ze is afgestudeerd psycholoog en econoom, deed een opleiding tot mindfulness trainer en volgde diverse trainingen in verbindende communicatie.

Linda straalt echt rust uit, ik ervoer daar de ruimte in om alles te zeggen wat ik wilde en die rust bracht ook een ontspannen sfeer in de groep

geanonimiseerd
bewustmaker
Linda Boon

Waar en wanneer?

Op dit moment zijn geen nieuwe data gepland. Wil je deze cursus volgen, laat het dan weten via de contactpagina. Wij hebben een cursuslocatie in Rotterdam, en op verzoek komen we ook langs op  jouw locatie.