Over

Bij Bewustmaker vind je inspiratie voor een bewust, gelukkig en ook duurzaam leven. Want willen we niet allemaal gewoon gelukkig zijn? Met cursussen en blogs help ik je graag om meer (innerlijke) rust, balans en geluk te vinden. En ik laat je graag zien hoe duurzaam leven samen kan gaan met geluk. 

Op dit moment kan je de cursus “Rust in je hoofd – van druk naar geluk en “Gelukkig Groen” volgen. Kijk voor meer inspiratie in Bewustmaker’s Blog. Af en toe verschijnt daar een nieuwe blog. Wil je deze in je mailbox ontvangen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Over mij

Dit ben ik…. het gezicht achter Bewustmaker.

Linda Boon

Anders

In de wereld zie ik veel wat anders en beter kan. In hoe we met elkaar omgaan, met onszelf omgaan en hoe we met de wereld omgaan. Ik kwam ook tot de conclusie dat de twee studies die ik heb gedaan van “verkeerde” aannames uitgaan. De economie gaat ervan uit dat we oneindig kunnen groeien, maar dat klopt niet. En vanuit de psychologie geven we mensen die anders functioneren dan “normaal” een label, of stoornis. Maar wat is eigenlijk “normaal”?

Willen we niet allemaal gewoon gelukkig zijn?

En grappig trouwens, zeg ik dat ik veel dingen zie die anders en beter kunnen. Eén van die dingen is juist om niet altijd overal over te oordelen, en dingen meer te accepteren zoals ze zijn. Die twee dingen kunnen ook best samengaan, dacht ik. Blij zijn met wat er is, en verbeteren wat je kan. Dus…

Een betere wereld begint bij…..

Een tijdje terug bedacht ik dat ik een grote stap nodig had om het echt anders te gaan doen. Want je kan wel roepen dat het allemaal anders kan, maar begin dan bij jezelf, dacht ik. Het idee was dat ik wat grote dingen ging loslaten om vanuit het niets weer ergens te komen. Ik zei mijn baan op en ben kort daarna ook anders gaan wonen, kleiner en dichter bij de natuur. Deze stappen hebben mij inspiratie gegeven om het echt anders te gaan doen. Om me op dingen te richten die ik belangrijk vind. Daarnaast gaf het me ook een kans om het hele systeem eens van een afstandje te bekijken.

De eerste blog over het opzeggen van mijn baan eindigde ik met deze quote:

“Vraag niet wat de wereld nodig heeft. Vraag wat jou tot leven doet komen. En ga dat doen.
Want wat de wereld nodig heeft, is mensen die tot leven komen”
 -Howard Thurman, Amerikaans filosoof

Bewustmaker is het resultaat.

Inspiratie

Met deze website en mijn cursussen wil ik jou inspireren. Maar inspiratie gaat twee kanten op, ik laat me dus ook graag inspireren door anderen. Ik lees boeken en volg cursussen op het gebied van bewust leven en duurzaamheid. Aan persoonlijke ontwikkeling doe ik al zo lang ik me kan herinneren.

Wat ik zelf leer en wat mij inspireert deel ik in mijn blog. Ik combineer daarin zo veel mogelijk mijn persoonlijke ervaringen met (wetenschappelijk) onderzoek. En dat gaat ook twee kanten op: ik lees een onderzoek en ga daarmee experimenteren, of ik heb een ervaring en ga op onderzoek uit of daar al iets over bekend is.

Verandering begint bij bewustzijn

Met Bewustmaker wil ik je aan het denken zetten en inspireren om het anders te gaan doen, omdat je daar zelf gelukkiger van wordt of omdat het de wereld verbetert. Als dingen anders en beter kunnen, betekent dat dat er een verandering nodig is.

En verandering begint met bewustzijn.