Bewustmaker
voor meer rust, energie en geluk

Over Bewustmaker

De plek om tot rust te komen, inspiratie op te doen en jezelf te ontwikkelen. We maken je graag bewust wat jou kan helpen aan meer (innerlijke) rust, energie en duurzaam geluk.

En dat doen we met coaching en cursussen voor persoonlijke ontwikkeling en bewuste groei. In de blogs vind je meer inspiratie.

Over mij

Ik ben Linda Boon, die naam heb ik bij mijn geboorte in 1983 gekregen. Met de studies economie en psychologie deed ik de nodige kennis op. Maar het meeste leerde ik nog van het leven met zijn ups & down. Zo lang ik me kan herinneren doe ik al aan persoonlijke ontwikkeling.

In 2017 zei ik mijn baan op. Ik had genoeg uit mijn hoofd geleefd en ging mijn hart volgen. Ik startte een zoektocht naar geluk en begon met Bewustmaker.

Anders

In de wereld zie ik veel wat anders en beter kan. In hoe we met elkaar omgaan, met onszelf omgaan en hoe we met de wereld omgaan. Ik kwam ook tot de conclusie dat de twee studies die ik heb gedaan van “verkeerde” aannames uitgaan. De economie gaat ervan uit dat we rationele keuzes maken, maar dat klopt niet. En vanuit de psychologie geven we mensen die anders functioneren dan “normaal” een label, of stoornis. Maar wat is eigenlijk “normaal” als iedereen gewoon anders is?

Willen we niet allemaal gewoon gelukkig zijn?

En grappig trouwens, zeg ik dat ik veel dingen zie die anders en beter kunnen. Eén van die dingen is juist om niet altijd overal over te oordelen, en dingen meer te accepteren zoals ze zijn. Die twee dingen kunnen ook best samengaan, dacht ik. Blij zijn met wat er is, en verbeteren wat je kan. Dus...

Een betere wereld begint bij.....

Een tijdje terug bedacht ik dat ik een grote stap nodig had om het echt anders te gaan doen. Want je kan wel roepen dat het allemaal anders kan, maar begin dan bij jezelf, dacht ik. Het idee was dat ik wat grote dingen ging loslaten om vanuit het niets weer ergens te komen. Ik zei mijn baan op en ben kort daarna ook anders gaan wonen, kleiner en dichter bij de natuur. Deze stappen hebben mij inspiratie gegeven om het echt anders te gaan doen. Om me op dingen te richten die ik belangrijk vind. Daarnaast gaf het me ook een kans om het hele systeem eens van een afstandje te bekijken.

De eerste blog over het opzeggen van mijn baan eindigde ik met deze quote:


Vraag niet wat de wereld nodig heeft. Vraag wat jou tot leven doet komen.
En ga dat doen. Want wat de wereld nodig heeft, is mensen die tot leven komen

Howard ThurmanBewustmaker is het resultaat.

Verandering begint bij bewustzijn

Met Bewustmaker wil ik je aan het denken zetten en inspireren om het anders te gaan doen, omdat je daar zelf gelukkiger van wordt of omdat het de wereld verbetert (vaak gaat dat samen). Als dingen anders en beter kunnen, betekent dat dat er een verandering nodig is.

En verandering begint bij bewustzijn.


Bewustzijn is als de zon
Als deze schijnt op dingen, worden ze getransformeerd

Thich Nhat Hahn


Cursussen

Op maat gemaakt voor zowel particulieren als bedrijven. Met praktische mindfulness, geweldloze communicatie en positieve psychologie.


Coaching

Persoonlijke begeleiding is ook mogelijk bij Bewustmaker: coaching voor HSP (hoogsensitief persoon), stress & burn-out en andere uitdagingen.Alle blogcategorieënGeluk

Vrijheid

Verbinding

Vertragen

Groen

HSP

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: