Bewustmaker
voor rust, ruimte en richting
Bewustmaker
voor rust, ruimte en richting

Online mindfulness training

Een online mindfulness training volgen, dat kan gemakkelijk vanuit huis. Een mindfulness training vermindert stress, piekeren en helpt loslaten en genieten. De training is ook effectief bij burn-out en hoogsensitiviteit.

Liever mindfulness in Breda? Liever mindfulness 1-op-1?

Online mindfulness training: iets voor jou?

Deze coronatijd maakt het volgen van een fysieke mindfulness training lastiger. Terwijl je misschien juist nu veel stress hebt, en niet lekker in je vel zit. Misschien draait je piekerhoofd overuren, slaap je slecht, ben je moe, of heb je last van sombere, angstige, of negatieve gedachten? Misschien kon je eerder geen tijd vinden in je drukke leven om een mindfulness training te volgen en zie je nu wel kans? Misschien woon je niet in de buurt en wil je juist nu aan de slag met mindfulness? Een online mindfulness training kan de oplossing zijn. Je volgt een volwaardige mindfulness training, gewoon vanuit je eigen huis.
Mindfulness = evidence based

De mindfulness training wordt ook wel MBSR training genoemd, MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction. Het is een wetenschappelijk onderbouwde training van 8 weken. Onderzoek wijst uit dat deze MBSR training helpt bij stress, burn-out en hoogsensitiviteit. Mindfulness is ook effectief bij piekeren, angst, somberheid en concentratieproblemen, chronische pijn en slapeloosheid. Uit onderzoek blijkt ook dat online mindfulness training net zo effectief kan zijn als de normale, fysieke, mindfulness training.

Mindfulness helpt je te vertragen, de balans te herstellen en meer in het hier en nu te leven. Mindfulness brengt je van stress naar ontspanning, van denken naar voelen. De combinatie van westerse psychologie met eeuwenoude, oosterse wijsheid, zorgt voor zelfkennis en innerlijke rust.

Mindfulness lost je problemen niet op, maar je leert er anders (bewuster) mee om te gaan. Je gaat belemmerende patronen doorbreken en ontdekt hoe je bewuster met stress, tegenslag en ongemak om kan gaan. Je leert jezelf beter kennen én je leert om bewuste keuzes te maken in je leven, ook als het leven even tegen zit.
Hoe zou het zijn als je rust in je hoofd zou hebben?Mindfulness training: Het programma

De mindfulness training duurt 8 weken. In 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur én thuis oefenen leer je mindfulness stap voor stap in jouw leven te integreren. Met verschillende mindfulness oefeningen train je je brein intensief waardoor je meer rust, helderheid en ontspanning ervaart. Elke week doen we verschillende ervarings- en inzichtsoefeningen en bespreken we een mindfulness thema zodat je het geleerde, direct na de les, thuis kunt toepassen.

Mindfulness kan je zien als een mentale conditie training. Door dagelijks driekwartier te trainen, wordt jouw aandachtsspier steeds sterker. Je leert stil te staan in het moment en bewuster te worden van wat je doet, denkt en voelt. Op die manier leer je jezelf en jouw automatische patronen steeds beter kennen.


Elke week oefenen we mindfulness aan de hand van een nieuw thema:

 1. De automatische piloot
 2. Omgaan met obstakels
 3. Grenzen verkennen
 4. Het landschap van stress
 5. Uitdagingen bewust beantwoorden
 6. Jij bent…. niet je gedachten
 7. Zorgen voor jezelf
 8. Einde en een nieuw begin
Resultaten
mindfulness training

 • je hebt minder stress
 • je zit lekkerder in je vel
 • je geniet meer van dit moment
 • je kunt beter ontspannen
 • je ervaart meer rust
 • je slaapt beter
 • je piekert minder
 • je kunt je beter concentreren
 • je leert je eigen grenzen kennen
 • je krijgt meer zelfvertrouwen
 • je klachten nemen af
 • je krijgt meer energie

"Met mindfulness heb ik geleerd stil te staan en te luisteren
naar wat ik echt nodig heb in plaats van wat ik denk nodig te hebben."

geanonimiseerd

"Mindfulness heeft me geleerd meer te berusten in een situatie,
en niet meteen te oordelen of mezelf de schuld te geven."

geanonimiseerdDe mindfulness trainer

Linda is de oprichter van Bewustmaker:
"Ik ben ooit met mindfulness begonnen in een moeilijke periode, en werd geraakt door de eenvoud van accepteren wat er is. Tegelijkertijd is dat het moeilijkste wat er is. Het geven van mindfulness trainingen zie ik als een cadeau aan de ander, maar ook aan mezelf. Het houdt me scherp in mijn eigen proces, ik ontwikkel er compassie mee naar anderen en ook naar mezelf, en het maakt me vooral blij en dankbaar als ik anderen kan begeleiden hun eigen weg te vinden met mindfulness."


"Linda straalt echt rust uit, ik ervoer daar de ruimte in om alles te zeggen wat ik wilde en die rust bracht ook een ontspannen sfeer in de groep."

geanonimiseerd


Werkwijze


Mijn werkwijze is praktisch en persoonlijk. Voor mij is iedereen al goed zoals hij of zij is. En ook al kan je soms met het leven worstelen, ik denk graag vanuit wat nog wel kan.

Ik ben opgeleid tot psycholoog en gecertificeerd mindfulness trainer in de hoogste categorie (VMBN categorie 1) waardoor vergoeding van de online mindfulness training mogelijk is. Daarnaast ben ik ook gecertificeerd HSP begeleider.

Praktisch


Online

We werken met Zoom. Via beeld hebben we verbinding met elkaar. Comfortabel vanuit je eigen huis, en toch samen leren.

Tijdsinvestering

8 online groepsbijeenkomsten van 2,5 uur
45 minuten per dag oefenen

Kosten

Particulier:€450* €350*.
Zakelijk: €650* €475*
*Inclusief tel. intake, 8 sessies, inspirerend werkboek en oefeningen op mp3.

Vergoeding


Zorgverzekering

Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) een mindfulness training vanuit het aanvullende pakket. Informeer bij je zorgverzekeraar voor de voorwaarden, of check de zorgwijzer

Werkgever/UWV/Arbo

In het kader van duurzame inzetbaarheid en/of persoonlijke ontwikkeling vergoeden werkgevers ook in veel gevallen de mindfulness training. Gebruik je opleidingsbudget of vraag je werkgever de mindfulness training te betalen.

Startdata

Hieronder zie je de eerstvolgende startdata van de online trainingen. Een mindfulness training volgen kan ook op locatie in Breda (mindfulness training Breda) en/of 1-op-1 (individuele mindfulness training).

Start maart 2021

8 Woensdag avonden
19.30 - 22.00 uur

Deze training is gestart! Alle data:
17-3, 24-3, 31-3, 7-4,
14-4, 21-4, 28-4, 12-5

Kosten: 350*
Locatie: Online

Start mei 2021

8 Woensdag avonden
19.30 - 22.00 uur

Alle data:
19-5, 26-5, 2-6, 9-6,
16-6, 23-6, 30-6, 7-7.

Kosten: 350*
Locatie: Online

Start september 2021

8 Woensdag avonden
19.30 - 22.00 uur

Alle data:
22-9, 29-9, 6-10, 13-10,
27-10, 3-11, 10-11, 17-11.

Kosten: 350*
Locatie: Online

Reserveer een plek

Door hieronder te betalen ben je meteen aangemeld voor een mindfulness training. Na de betaling krijg je op verzoek een factuur die je eventueel kan indienen bij je zorgverzekeraar, of je werkgever. Na je aanmelding neemt de trainer ook contact met je op voor een telefonisch kennismakingsgesprek.
Heb je eerst nog een vraag? Neem dan contact op via de contactpagina.