Mindfulness Stiltedag Breda

Een mindfulness stiltedag is als een mini retraite. Een heerlijke dag helemaal voor jezelf. Een fijne onderbreking van het dagelijkse drukke leven. Een soort pauzeknop om weer even bij te komen. Te vertragen. Te voelen hoe het met je is. Tijd en aandacht voor jezelf. Even niks moeten, maar gewoon "zijn" met wat nu is. In stilte.


Stilte

Stilte is niet het tegenovergestelde van geluid. Je zal bijvoorbeeld de stem van de trainer horen die de oefeningen begeleid. En af en toe hoor je ook geluiden op de achtergrond. Het gaat er wel om dat jij deze dag in stilte doorbrengt. Met de aandacht bij jezelf. Door stil te staan bij je gedachten, en alles wat je ervaart, kan jij misschien wel de stilte in jezelf vinden.
Stiltedag:
het programma


  • Na een warm welkom geeft de trainer een korte introductie en is er de mogelijkheid tot vragen stellen. Hierna volgt het signaal om de stilte in te gaan.

  • Tijdens het programma doen we verschillende mindfulness meditaties, zoals ademmeditatie, mindful yoga en zitmeditiatie. We wisselen oefeningen waarbij we stil zitten of liggen af met mindful bewegingsoefeningen.

  • Afhankelijk van het tijdstip en het weer kunnen ook oefeningen buiten plaatsvinden, zoals mindful lopen, kijken en luisteren.

  • Na iedere oefening is er een pauze. Deze pauzes kan je gebruiken om de oefeningen te laten bezinken en te zorgen voor wat je op dat moment nodig hebt. In de pauzes word je uitgenodigd om ook alles met aandacht te doen.

  • We sluiten de dag af met het delen van ervaringen, en napraten met elkaar. Als je liever nog wat langer in de stilte wilt blijven, kan je ook voor deze afsluiting vertrekken. Die keuze is aan jou.


Stiltedag:
voor wie?

Deze mindfulness stiltedag is wat voor jou als je merkt dat je wel wat rust, ontspanning en aandacht voor jezelf kunt gebruiken.

Misschien heb je eerder een mindfulness training gevolgd (bij bewustmaker of ergens anders) en wil je jouw mindfulness vaardigheden eens opfrissen en jouw motivatie om je blijven mediteren een boost geven. Ook als mindfulness nieuw voor je is en je nieuwsgierig bent naar wat een dag in stilte je kan brengen, ben je van harte welkom. Enige meditatie-ervaring vooraf is dan wel handig.
Stilte verlicht je levenspad.
Door niet te spreken, zie je duidelijker.

Mahatma GandhiDe mindfulness trainer

Linda is de oprichter van Bewustmaker:
"Ik ben ooit met mindfulness begonnen in een moeilijke periode, en werd geraakt door de eenvoud van accepteren wat er is. Tegelijkertijd is dat het moeilijkste wat er is. Het geven van mindfulness trainingen zie ik als een cadeau aan de ander, maar ook aan mezelf. Het houdt me scherp in mijn eigen proces, ik ontwikkel er compassie mee naar anderen en ook naar mezelf, en het maakt me vooral blij en dankbaar als ik anderen kan begeleiden hun eigen weg te vinden met mindfulness."


"Linda straalt echt rust uit, ik ervoer daar de ruimte in om alles te zeggen wat ik wilde en die rust bracht ook een ontspannen sfeer in de groep."


Stiltedag:
wat heb je nodig?


  • Doe loszittende kleding aan, zoals een joggingbroek of je yogakleding. Tip: kleed jezelf in laagjes, zodat je het altijd comfortabel en warm hebt. En neem ook een dekentje en pantoffels mee.

  • Neem je eigen lunch mee. Er is een langere pauze waarin je je eigen lunch mindful kan eten. Thee, water, koffie en koekjes halen wij in huis.

  • Als je wilt, kun je ook een notitieboekje meenemen (voor het geval je iets wil opschrijven)

  • En laat je verwachtingen juist thuis. Zodat je helemaal open en nieuwsgierig dit experiment kan aangaan.

Praktische informatie

Data en tijden

Nieuwe data volgen. Heb je interesse in een stiltedag of een vraag, laat het me dan weten via de contactpagina.

Locatie

Breda/Tilburg/Oosterhout.