Bewustmaker
voor rust, ruimte en richting
Bewustmaker
voor rust, ruimte en richting

Individuele mindfulness training

Een mindfulness training vermindert stress, piekeren en helpt loslaten en genieten. De training is ook effectief bij somberheid, angst en chronische pijn. De mindfulness training MBSR is een wetenschappelijk bewezen methode. Bij Bewustmaker leer je mindfulness ook individueel, met een persoonlijke en praktische aanpak.


Mindfulness training: voor wie?

 • je hebt het idee dat je geleefd wordt
 • je hebt meer stress dan je lief is of aankunt
 • je bent een ster in piekeren en het bedenken van rampscenario’s
 • je bent bekend met gevoelens van depressie, somberheid en/of angst
 • ontspannen is een uitdaging voor je en dat lukt dan ook regelmatig niet
 • je bent moe, slaapt slecht of kan wel wat meer energie gebruiken
 • je hebt moeite om met alle prikkels die voorbij komen om te gaan
 • of je zou graag wat meer willen genieten van je levenWat is mindfulness?

Mindfulness betekent simpelweg bewust zijn van je ervaring in dit moment. Je leert je aandacht te sturen en daarmee afstand te nemen van de drukte in je hoofd. Met mindfulness herken je steeds sneller automatische reacties. Zo kun je bewuster omgaan met momenten wanneer het even niet gaat zoals je wilt. Met mindfulness kun je gedachten- en gedragspatronen doorbreken die niet goed voor je zijn. Ook kun je makkelijker loslaten en meer genieten.

Mindfulness leert je om op een andere manier te kijken. Zodat je beter kan omgaan met moeilijke momenten én meer kan genieten van mooie momenten. Mindfulness helpt om met minder stress, meer rust, ruimte en ontspanning én meer focus en plezier midden in het leven te staan.
Mindfulness training: wat levert het je op?

"Met mindfulness heb ik geleerd stil te staan en te luisteren
naar wat ik echt nodig heb in plaats van wat ik denk nodig te hebben."

geanonimiseerd

Mindfulness kan veel verschil maken voor je stressniveau, je stemming, en hoe je met verschillende situaties omgaat, in je werk, je studie of thuis. Kortom: in je hele leven. Mindfulness is naast een set van vaardigheden ook een levenswijze, een manier van denken en kijken. Het is een hele andere manier van met jezelf én met anderen omgaan. De mindfulness training MBSR (mindfulness-based stress reduction) is een wetenschappelijk bewezen methode. Dit kan mindfulness voor je betekenen:


"Mindfulness heeft me geleerd meer te berusten in een situatie,
en niet meteen te oordelen of mezelf de schuld te geven."

geanonimiseerd

Ik ken niemand die niet zou kunnen profiteren van meer bewustzijn in zijn leven

Tara Brach

De mindfulness trainer

Linda Boon is de oprichter van Bewustmaker. Ze past zelf mindfulness toe in haar leven, is er ooit mee begonnen in een moeilijke periode, en ontdekte later ook de waarde van mindfulness om te genieten van het leven. Nu helpt ze je graag om je eigen rust, ruimte en richting te vinden. Ze is psycholoog, (bijna gecertificeerd) mindfulness trainer en gecertificeerd HSP begeleider. Naast mindfulness is ze geïnspireerd geraakt door geweldloze communicatie en focusing.


"Linda straalt echt rust uit, ik ervoer daar de ruimte in om alles te zeggen wat ik wilde en die rust bracht ook een ontspannen sfeer in de groep."

geanonimiseerd

Het programma

De mindfulness training duurt 8 weken. In 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur én thuis oefenen leer je mindfulness stap voor stap in jouw leven te integreren. Met verschillende mindfulness oefeningen train je je brein intensief waardoor je meer rust, helderheid en ontspanning ervaart. Elke week doen we verschillende ervarings- en inzichtsoefeningen en bespreken we een mindfulness thema zodat je het geleerde, direct na de les, thuis kunt toepassen.

Mindfulness kan je zien als een mentale conditie training. Door dagelijks 40 minuten te trainen, wordt jouw aandachtsspier steeds sterker. Je leert stil te staan in het moment en bewuster te worden van wat je doet, denkt en voelt. Op die manier leer je jezelf en jouw automatische patronen steeds beter kennen.


Elke week oefenen we mindfulness aan de hand van een nieuw thema:

 1. De automatische piloot
 2. Omgaan met obstakels
 3. Grenzen verkennen
 4. Het landschap van stress
 5. Bewust reageren
 6. Jij bent…. niet je gedachten
 7. Zorgen voor jezelf
 8. Einde en een nieuw begin

Praktische informatie


Locatie

De training is in het strogebouwtje op STEK, Veilingkade 9A, 4815 HC, Breda. Het strogebouwtje is helemaal áchterin op terrein STEK. Deze locatie is per OV bereikbaar en parkeren is gratis.

We doen de training corona-proof op 1,5 meter afstand.


Investering

Voor een individuele mindfulness training betaal je geen €790, maar nu tijdelijk €590.
Dit tarief is inclusief werkboek en audiobestanden.

Gratis kennismakingsgesprek

Heb je interesse? Boek dan hieronder een gratis (online) kennismakingsgesprek.