Bewustmaker
voor meer rust, energie en geluk

HSP coaching, HSP begeleiding

HSP, hoogsensitief, hooggevoelig. Drie namen voor hetzelfde én een label waar je wél iets aan hebt. Niet zweverig, wel gebaseerd op feiten. Altijd heb ik het idee gehad dat ik anders was. Nu begrijp ik mezelf beter en dat helpt.

Wil jij er ook beter mee leren omgaan? En de lasten van HSP omzetten tot een kracht? Misschien is HSP coaching bij Bewustmaker iets voor jou!

Wat is HSP?

De afkorting HSP staat voor hoogsensitief persoon (ook wel hooggevoelig persoon genoemd). Het is een eigenschap die al eeuwen bestaat, in mensen en dieren, mannen en vrouwen en in alle landen. Recent is meer bekend geworden over deze eigenschap door onderzoek van Elaine Aron, zij bedacht in 1996 de term HSP.

Ongeveer één op de vijf mensen is hoogsensitief. Als HSP word je geboren met een sensitief zenuwstelsel, dat sterker dan dat van anderen reageert op prikkels. Licht, geluid, maar ook emoties van anderen komen harder binnen én worden op een andere manier verwerkt in de hersenen.

Het is geen stoornis of afwijking, maar gewoon iets dat je bent. De een is intelligenter, de ander is drukker en weer een ander is gevoeliger. Net als hoog-intelligente mensen, heb je ook hoogsensitieve mensen. In het volgende filmpje wordt hooggevoeligheid simpel en duidelijk uitgelegd:

Hooggevoeligheid kan grote invloed hebben op je werk, relaties en leven. In de moderne wereld waarin alles sneller, drukker en voller wordt heb je steeds meer prikkels te verwerken. Daarnaast leven we in een maatschappij waar de nadruk ligt op onze linkerhersenhelft - onze ratio. Gevoeligheid wordt minder gewaardeerd. Je kan zo het idee krijgen dat er iets mis met je is. Veel hoogsensitieve personen ervaren de eigenschap daarom eerst als een last. Het liefst willen ze veranderen, om erbij te horen en niet meer anders te zijn.

Veranderen van een eigenschap die aangeboren is, kan alleen niet. Met begrijpen en accepteren van de HSP in jou, kan je wél de eigenschap transformeren van een last tot een kracht. En heb je eenmaal de kwaliteiten ontdekt, dan wil je niet anders! En nog iets: je bent niet de enige!

HSP en jij

Veel mensen zijn niet bewust van hun sensitiviteit. Anderen weten al wel dat ze hoogsensitief zijn, maar weten er nog niet goed mee om te gaan. Wil je weten of jij hoogsensitief bent? Doe dan de HSP test:


HSP en ik

Jaren geleden ontdekte ik dat ik zelf hoogsensitief ben. Met vallen en opstaan heb ik geleerd er beter mee om te gaan. Dat betekent niet dat ik nooit meer in een valkuil val, wel dat ik hem eerder herken. Ook zie ik nu beter de kwaliteiten. En dat is de moeite waard. Ik ben veel beter in balans en kan mijn kwaliteiten inzetten om iets bij te dragen aan de wereld.


HSP en wij - een coachtraject?

Wil jij beter leren omgaan met jouw HSP? Leren omgaan met de prikkels om je heen? Leren hoe je minder kan piekeren? Leren hoe je je grenzen aangeeft? Ik kan je leren jouw hoogsensitiviteit als kracht te zien in een coachtraject.

Ik zeg "jouw HSP", want ook al is HSP een gezamelijke eigenschap van 20% van de bevolking, iedere HSP is uniek! Samen zoeken we naar wat voor jou het beste werkt.
Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.

Albert EinsteinWerkwijze


De coachsessies zijn informeel en praktisch. Tijdens de sessies creëren we helderheid in wat je wil bereiken en hoe je daar vervolgens komt. We brengen dingen meteen in de praktijk, zodat jij er thuis of op je werk mee verder kan. Tijdens de sessies gaan we ook de diepte in. Het is mijn overtuiging dat alleen door zaken bij de kern aan te pakken, ze echt gaan veranderen.

Jij blijft aan het roer staan van het coachtraject. Wat ik doe is luisteren en jou een spiegel voorhouden. Op die manier kan jij je bewust worden en komen de antwoorden soms als vanzelf naar boven. Ik rijk je onderweg ook handvaten aan en geef je oefeningen mee, die komen o.a. uit mindfulness, geweldloze communicatie en positieve psychologie.


De mogelijkheden


De coaching doen we wandelend, online of op (jouw) locatie:

Wandelcoaching: Met wandelcoaching kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Je zet stappen in de richting die voor jou belangrijk is. De wandeling zelf geeft ook energie en de natuur is als een tweede spiegel.

Online coaching: Persoonlijke begeleiding via e-mail of skype. Afstand en reistijd zijn op deze manier geen belemmering. En online coaching heeft meer voordelen.

Coaching op locatie: Persoonlijke face-to-face begeleiding. Op dit moment heb ik geen vaste coachinglocatie, ik kom graag bij jou langs in regio Breda of Rotterdam.

Praktische informatie


Tijden

Afspraken maken kan op elke dag, ook in avonden en weekenden.
Gesprekken duren ongeveer 1,5 uur (behalve het gratis kennismakingsgesprek, dat duurt 30-45 minuten).

Locatie

Voor wandelcoaching gaan we naar het Kralingse bos in Rotterdam, het Mastbos in Breda, of de bossen bij Dorst. In overleg kan coaching ook op een andere locatie. En bij online coaching kies jij natuurlijk helemaal zelf je locatie.

Tarieven

Particulier: €95
Zakelijk: €190
Tarieven zijn voor 1,5 uur en incl. BTW.


Gratis kennismakingsgesprek

Spreekt dit je aan? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt 30-45 minuten en is om kennis met elkaar te maken. Samen onderzoeken we of ik jou kan helpen met je hulpvraag.

Cursussen

Op maat gemaakt voor zowel particulieren als bedrijven. Met praktische mindfulness, geweldloze communicatie en positieve psychologie.


Coaching

Persoonlijke begeleiding is ook mogelijk bij Bewustmaker: coaching voor HSP (hoogsensitief persoon), stress & burn-out en andere uitdagingen.Alle blogcategorieënGeluk

Vrijheid

Verbinding

Vertragen

Groen

HSP

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: