Bewustmaker
mindfulness en meer voor hoogsensitviteit, stress en burn-out
Bewustmaker
voor rust, ruimte en richting

HSP coach Breda

Ik geloof dat jij over alle wijsheid en kwaliteiten beschikt om jouw dromen waar te maken. Alleen soms loopt je even vast, en heb je iemand nodig om je daaraan te herinneren.

Is hoogsensitief (HSP) zijn voor jou een uitdaging?

Herken je één of meer van deze punten?
Wil je weer meer gemak en genieten in plaats van worstelen met het leven?
Het kan anders, echt waar!

Weet je dat je echt met je gevoeligheid kan leren omgaan?
En dat als de valkuilen langzaam verdwijnen, jouw unieke HSP kwaliteiten verschijnen
Zodat je met meer energie, innerlijke rust en voldoening midden in het leven kan staan.

Wil jij helemaal worden wie jij bent?
Daarbij kan ik je helpen.

Hoi, ik ben Linda!

psycholoog, mindfulnesstrainer, HSP coach Linda Boon

"Ik begrijp helemaal waar jij staat. Zelf heb ik daar namelijk ook gestaan. Ik weet als geen ander hoe lastig het is om hooggevoelig te zijn. Ik heb moeilijke periodes gehad van eenzaamheid, onzekerheid, vermoeidheid, depressie en burn-out. Achteraf hebben die periodes me juist geholpen omdat ik naar mezelf ging kijken en op zoek ging naar antwoorden. Mijn hoogsensitiviteit serieus nemen bleek daarin een belangrijke sleutel. Zoveel van mijn worstelingen kon ik daaraan ophangen. Puzzelstukjes vielen op hun plek. Ik volgde opleidingen, zocht hulp, en met vallen en opstaan leerde ik ermee omgaan, waardoor ik innerlijk kon groeien en ging transformeren. Dankzij diverse opleidingen die ik volgde, heb ik een methode gevonden die werkt!

Ik kan jou leren om stap voor stap om te gaan met jouw hooggevoeligheid, je gevoeligheid niet weg te stoppen, maar juist gebruik te maken van jouw sensitieve kracht. Zodat als valkuilen langzaam verdwijnen, jouw unieke HSP kwaliteiten verschijnen. En jij weer helemaal kan worden wie je bent!"

Linda is eco-psycholoog, gecertificeerd HSP begeleider en gecertificeerd mindfulness trainer. Naast mindfulness is ze geïnspireerd geraakt door geweldloze communicatie en focusing.


Ik ben benieuwd wie jij bent! Zullen we kennismaken?Hoe zou het zijn om helemaal jezelf te zijn?
HSP coach Breda:
Methoden

Binnenwereld-buitenwereld methode.

De basis van een HSP coachtraject is de binnenwereld-buitenwereldmethode die is ontwikkeld door Antoine van Staveren. Het is een simpele en effectieve methode die je helpt om bij jezelf te blijven, en zo de chaos in de buitenwereld buiten te houden. Prikkels zoals geluiden, sferen in een ruimte, emoties en verwachtingen van andere mensen. Ze komen minder bij je binnen als je stap voor stap leert binnen te blijven. In je eigen huis.
Vaak blijkt het ook chaos in de binnenwereld. Aan drukke gedachten, beelden, intense emoties, zorgen over wat andere mensen zullen vinden, belemmerende overtuigingen. Ook in de binnenwereld ruimen we daarom op met deze methode. Om te zorgen dat je steviger staat. Als een huis.
En als je stap voor stap leert om in je binnenwereld te blijven ga je steeds meer merken dat daar ook jouw talenten en kwaliteiten liggen. En als die zichtbaar worden voor jezelf, kan je die bewuster naar buiten brengen. Je sensitiviteit gebruiken in de dingen die je doet. En zo transformeer je jouw sensitiviteit van last tot kracht.

Naast de binnenwereld-buitenwereld methode als basis, kunnen ook andere oefeningen en methoden onderdeel uitmaken van een coachtraject. Daarmee gaan we dieper in op specifieke thema’s.
Thema's die voorbij kunnen komen

 • het hoogsensitieve brein
 • overprikkeling (of onderprikkeling)
 • omgaan met emoties en drukke gedachten
 • patronen doorbreken, overtuigingen loslaten
 • van moeten naar willen, verwachtingen loslaten
 • energiemanagement en rustmomenten inbouwen voor jezelf
 • grenzen herkennen en grenzen stellen met compassie.
 • effectief communiceren, zoals meningen geven, “nee” zeggen, emoties uiten.
 • keuzes maken zonder veel twijfelen of piekeren.
 • effectief plannen en structureren, zodat je niet eindeloos blijft uitstellen.
 • ontdekken en bewust inzetten van de kwaliteiten en voordelen van jouw sensitiviteit.
 • jouw talenten beter benutten in je werk.Het beste wat je kunt bereiken is: worden wie je bent.

Fons JansenHSP coach Breda:
Werkwijze

Stap 1: Gratis kennismaking

Dit gesprek is oriënterend, vrijblijvend en kosteloos. Zo kunnen we bepalen of er een klik is en of de HSP coaching bij je past. Als je besluit door te gaan volgt er een intakegesprek.

Stap 2: Intakegesprek

In een intakegesprek brengen we samen in kaart waar je probleemgebieden liggen en waar je ondersteuning kan gebruiken. Uit de intake volgt een voorstel voor het coachtraject passend bij jouw situatie en wensen. Na de intake starten we met het traject.

Stap 3: Start coachtraject

Jouw doelstellingen zijn het uitgangspunt voor het traject. Elke sessie krijg je oefeningen mee voor thuis, zodat je de nieuwe vaardigheden meteen in je leven integreert. Zodat je stap voor stap jouw sensitiviteit kan transformeren van last tot kracht.
Dit kan HSP coaching voor je betekenen:

 • Je hebt meer energie
 • Je bent meer ontspannen, zelfs in drukke omgevingen
 • Je kan je beter focussen, ook in ruimtes met veel prikkels
 • Je voelt beter wat je nodig hebt en kan je grenzen beter aangeven
 • Je hebt meer rust in je hoofd
 • Je staat meer in contact met je intuitie
 • Je hebt minder last van (negatieve) emoties van anderen
 • Je kan meer genieten van het leven
 • Je kan eindelijk met volle overtuiging zeggen "Hier ben ik!"


Praktische informatie


Locatie

Coaching doen we bij voorkeur buiten in de bossen bij Breda/Oosterhout/Dorst. Op verzoek kan ik ook bij je thuis langskomen in omgeving Breda. Of vinden we een andere locatie.

Tijdsinvesting

Bij een coachtraject met de binnenwereld-buitenwereld methode:

Tarieven

Interesse?

Hieronder kan je zelf een afspraak inplannen voor een kennismaking op maandagmiddagen. De kennismaking doen we wandelend of telefonisch. Kan je niet op maandagmiddag? Neem dan contact op via de contactpagina.