Bewustmaker
voor rust, ruimte en richting
Bewustmaker
voor rust, ruimte en richting

HSP coach, HSP coaching

Ben jij een HSP (hoogsensitief persoon)? En is dit voor jou vooral een last?

Wil jij beter met jouw HSP leren omgaan? En zo de lasten van HSP zijn omzetten tot jouw kracht? Dat kan! Als HSP coach begeleid ik je graag naar een leven dat bij je past.

Is hoogsensitief (HSP) zijn voor jou een uitdaging?

Veel mensen die hoogsensitief zijn, ervaren dit als een last. Ze zijn gevoelig voor prikkels en emoties en dat kost veel energie. Ze richten zich teveel op anderen en cijferen zichzelf daarmee weg. Ze hebben moeite om hun plek te vinden.

Herken je deze HSP kenmerken?


Hooggevoeligheid als kracht

Hooggevoeligheid (HSP) kan een mooie eigenschap zijn met veel voordelen. Er zitten veel kwaliteiten verborgen in jouw hooggevoeligheid. Vaak werkt het in de praktijk alleen anders en blijven die kwaliteiten onbenut. De maatschappij is ingericht op de meerderheid, waardoor je er als HSP niet automatisch in past. Het is dus belangrijk je eigen weg te vinden.

Hoogsensitiviteit is een karaktereigenschap. Het is wie je bent. Ongeveer 20% van de bevoling is hoogsensitief. Als je dit deel van jezelf begrijpt en accepteert, kan het je leven enorm verrijken en verdiepen. Zodat je met meer meer innerlijke rust, energie en vervulling door het leven te gaan.

Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.

Albert Einstein

HSP coaching

We beginnen met het helder krijgen van jouw HSP vraag. De volgende onderdelen kunnen terugkomen in een HSP coachtraject:HSP, wat is dat?

HSP kennis

Je leert wat HSP is en hoe dat bij jou werkt. Je leert begrijpen waarom je je altijd anders hebt gevoeld. En kan jouw gedrag in een ander kader plaatsen.

Overprikkeld

Prikkelmanagement

Hoe raak je overprikkeld (of onderprikkeld)? En hoe kan je het voorkomen? Je leert beter omgaan met alle prikkels, van buiten (je omgeving) en van binnen (je eigen gedachten en emoties). Zodat je weer meer energie hebt.

Energiemanagement

Grenzen

Je leert hoe je beter bij jezelf kan blijven. Je leert te luisteren naar wat jij nodig hebt. Je gaat je eigen grenzen herkennen en je krijgt handvaten hoe je grenzen met compassie kan aangeven.

HSP-kwaliteiten

HSP kwaliteiten

Je ontdekt de positieve kanten van jouw sensitiviteit en leert hoe je die kan inzetten.


Gratis kennismakingsgesprek

Spreekt dit je aan? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt 30-45 minuten en is om kennis met elkaar te maken. Samen onderzoeken we of ik jou kan helpen met je hulpvraag.

Werkwijze


De coachsessies zijn informeel en praktisch. Tijdens de sessies creëren we helderheid in wat je wil bereiken en hoe je daar vervolgens komt. We brengen dingen meteen in de praktijk, zodat jij er thuis of op je werk mee verder kan. Tijdens de sessies gaan we ook de diepte in. Het is mijn overtuiging dat alleen door zaken bij de kern aan te pakken, ze echt gaan veranderen.

Jij blijft aan het roer staan van het coachtraject. Wat ik doe is luisteren en jou een spiegel voorhouden. Op die manier kan jij je bewust worden en komen de antwoorden soms als vanzelf naar boven. Ik rijk je onderweg ook handvaten aan en geef je oefeningen mee, die komen o.a. uit mindfulness, geweldloze communicatie en focusing.

Wie ben ik

psycholoog, mindfulnesstrainer, HSP coach Linda Boon

Ik luister naar je zonder oordeel, en mijn rust geeft jou de ruimte. Met het goed kunnen luisteren en de rust ben ik geboren. Andere dingen heb ik gaandeweg geleerd, bijvoorbeeld in de academische opleiding psychologie, de academische opleiding economie, een opleiding tot mindfulness trainer en diverse opleidingen in geweldloze communicatie. Het meeste heb ik nog geleerd van het leven met zijn ups & downs.

Mijn kracht is dan ook dat ik naast mijn kennis ook mijn eigen levenservaring meeneem in mijn methodes. De tools uit mindfulness en geweldloze communicatie die ik jou kan meegeven, pas ik zelf ook toe in mijn leven en onze gesprekken. Hierdoor ben ik nog beter in staat om naar je te luisteren en je te begrijpen en komen we sneller tot de kern.

Praktische informatie


Tijden

Sessies duren ongeveer 1 uur; een sessie kan uitlopen tot maximaal 1,5 uur. Afspraken maken kan overdag, 's avonds en in het weekend.


Locatie

Regio Breda/Oosterhout of live online. Bewustmaker heeft (nog) geen vaste locatie. In de zomer doen we de coaching bij voorkeur in het bos, ik kom ook graag thuis of op een werklocatie langs.

In verband met de maatregelen rondom Corona op dit moment uitsluitend als live online groepscursus.


Tarieven

Particulier: €75
Zakelijk: €125

Tarieven zijn per sessie en incl. BTW.

Gratis kennismakingsgesprek

Spreekt dit je aan? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt 30-45 minuten en is om kennis met elkaar te maken. Samen onderzoeken we of ik jou kan helpen met je hulpvraag.