Gelukkig Groen

Workshop in duurzaamheid en geluk

Wil je duurzaam leven, én je gelukkig blijven voelen? Waar kan je beginnen, en hoe hou je het leuk? Waar word je nou echt gelukkig van? En wat heeft nou echt zin qua duurzaamheid? Wil je weten welke duurzame dingen jou gelukkig(er) maken? Kom dan naar deze workshop in  duurzaamheid en geluk.

Meteen reserveren? Scrol dan snel naar beneden.

In de workshop Gelukkig Groen geven we beknopte basiskennis over duurzaamheid én je krijgt basiskennis over geluk. We gaan vervolgens met de methode “Gelukkig Groen” duurzaamheid en geluk aan elkaar koppelen, waarna we in de cursusdag en in de achttal e-mails na de workshop allerlei aandachtsgebieden bespreken waar je deze combinatie kan toepassen. Voor elk van deze onderwerpen ga je ontdekken hoe meer duurzaamheid je gelukkig kan maken.

De workshop Gelukkig Groen bestaat uit:

 • een workshop van één dag in het weekend waarin je de basis van geluk en duurzaamheid, we leggen de methode “Gelukkig Groen” uit en gaan er meteen ook mee aan de slag
 • na de workshop ga je die kennis toepassen in je eigen leven, je krijg 8 weken lang elke week een email over een nieuw onderwerp. In de email staat meer  informatie over het onderwerp van die week. Je gaat daarmee zelf de methode “gelukkig groen” toepassen met een challenge.
 • je krijgt ook toegang tot een besloten Facebookgroep waarin je ervaringen kan delen en samen verder kan leren en experimenteren

Hoe je rustig vertelt hoe je het zelf stap voor stap hebt aangepakt is inspirerend, daardoor dacht ik “dat kan ik ook!”

feedback (geanonimiseerd)
gelukkig groen cursus
Gelukkig Groen

Met de methode “Gelukkig Groen” kan je duurzaamheid in je leven inpassen, zodanig dat wat je doet bij jou blijft passen of waar je zelfs gelukkiger van wordt. Met de methode kijk je naar wat voor jou belangrijk is, wat haalbaar is, en wat qua duurzaamheid ook echt zin heeft. De methode heeft een knipoog naar verbindende communicatie en theorie van gedragsverandering is er zorgvuldig in verwerkt. Met de methode kan je andere keuzes maken die je blijft doen en waar je je ook op de lange termijn gelukkiger bij voelt.

De onderwerpen van de acht e-mails zijn eten&drinken, spullen, afval verminderen, vervoer, online/offline, je huis, de badkamer en vakantie. In de e-mails krijg je meer achtergrondinformatie over het “waarom” van duurzaamheid en geluk. En ook over het “hoe” een lijst van dingen die je zelf kunt ondernemen. Je kent daarmee de context van de aanpassingen en je weet welke voor jou haalbaar zijn om op korte en lange termijn te gaan doen.  

Na de workshop in duurzaamheid en geluk krijg je toegang tot een besloten Facebookgroep, waarin je ervaringen kan delen met mede-cursisten. Op die manier kan je samen verder leren en experimenteren. Met de e-mails en jullie eigen ervaringen komt er veel stof aan bod gedurende drie maanden tijd. Er is ook voldoende ruimte voor twijfel en discussie tijdens de workshop en in het online traject daarna .

Wat weet ik na de workshop gelukkig groen?

Tijdens de workshop leer je bijvoorbeeld de basis van:

 • hoe geluk werkt en waar je wetenschappelijk gezien gelukkig van wordt
 • wat echt zin heeft qua duurzaamheid en wat je dan kan doen
 • hoe je bewust kan kiezen voor wat je wel en wat je niet wilt aanpassen
 • en hoe je dat dan ook echt voor elkaar krijgt (met principes uit gedragsverandering)
 • welke dingen -náást co2 uitstoot- belangrijk(er) zijn qua duurzaamheid
 • waarom energie neutraal wonen en energie besparen niet de grootste impact heeft
 • hoe eetgewoontes een kans zijn om klimaatverandering tegen te gaan
 • welke aanpassingen effect hebben naast de bekende zonnepanelen en warmtepompen

Wie geeft de workshop?

gelukkig groen-samen
Gelukkig Groen

Niels Gorisse is bouwer van het perceel Strohplatz in Duitsland. Hiervoor heeft hij jarenlang research gedaan naar off-grid componenten en duurzaamheid. Daarnaast is hij permacultuur docent en internationaal gecertificeerd trainer geweldloze communicatie.

Linda Boon (psycholoog) is van Bewustmaker en wil graag mensen inspireren voor een bewust, gelukkig en duurzaam leven. Ze geeft dan ook cursussen op dit gebied, waaronder deze workshop en de cursus Rust in je Hoofd.

Waar en wanneer?

De workshoplocatie is Aar 193, in Rotterdam (bereikbaar met OV en gratis parkeren).  De cursusdata zijn zichtbaar in de kalender onderin de pagina, op dit moment is de workshop voor zondag 12 mei te boeken.

De workshop is ongeveer tussen 10:00-13:00 en 13:45-17:00. Vanaf 09:30 zijn de deuren geopend. De dag is inclusief onbeperkt koffie/thee; in de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. Neem svp. pen en papier mee, en u kunt foto`s maken van alle getoonde materialen en sheets. Na afloop mailen we het verzoek om bij de facebook-groep voor oud-cursisten te komen en om feedback te sturen.

Er zijn slechts 16 plekken, wees er dus snel bij, want de verwachting is dat deze workshop snel vol zit. Bij vragen vooraf -of als u wilt dat wij op uw locatie of festival langskomen- neem contact op via de contactpagina

Reserveer nu een plek

Reserveren kan door hieronder de gewenste datum te kiezen en online te betalen, meer details staan in de algemene voorwaarden onderin. De investering is € 79. Om praktische redenen (wisselgeld, zaalruimte overvol) kan op de bonnefooi langskomen of betalen helaas nadrukkelijk echt niet. Een reservering is geldig voor 1 persoon en uw reservering staat vast door hieronder online te betalen. Als de datum naar voorkeur hieronder niet kan, dan is die datum vol.